'Zal regering verlaten' (Paul Magnette)

14/10/12 om 21:34 - Bijgewerkt om 21:34

Magnette had vooraf aangekondigd dat hij de federale regering zou verlaten als hij burgemeester kon worden in Charlerloi. Dat lijkt dus ook te gebeuren.

'Zal regering verlaten' (Paul Magnette)

© Belga

In Charlerloi ziet het ernaar uit dat de PS van lijsttrekker Paul Magnette de grootste partij zal worden. Gedeeltelijke resultaten geven de PS 47 procent, een absolute meerderheid in zetels. "Ik zal de federale regering verlaten", aldus federaal minister Magnette op de VRT.

Magnette had vooraf aangekondigd dat hij de federale regering zou verlaten als hij burgemeester kon worden in Charlerloi. Dat lijkt dus ook te gebeuren. Op de vraag of Magnette in 2014 dan eventueel terugkeert naar het federale niveau, antwoordde hij: "Ik ben hier minstens voor een aantal jaar, maar in ieder geval langer dan 18 maanden. Ik keer in 2014 dus niet terug naar het federale niveau".

Wat de oproep van N-VA-voorzitter Bart De Wever betreft om gesprekken te starten over confederalisme, stelt Magnette: "Dit waren geen nationale verkiezingen. Ik ben het dus ook niet eens met zij die zeggen dat dit een overwinning is voor het confederalisme". Wat Magnette betreft mogen de resultaten van N-VA "geen gevolgen hebben voor de federale en nationale politiek". (Belga/INM)

Onze partners