Zaak-Koekelberg: parket gaat in beroep

11/01/14 om 04:31 - Bijgewerkt om 16:49

De raadkamer besliste om ex-politiebaas Fernand Koekelberg buiten vervolging te stellen voor verkrachting. Het parket van Namen gaat in beroep.

Zaak-Koekelberg: parket gaat in beroep

Fernand Koekelberg kan weer vrij ademhalen. © BELGA

De procureur des Konings van Namen, Philippe Dulieu, gaat in beroep tegen de beslissing van de raadkamer om Fernand Koekelberg buiten vervolging te stellen voor de verkrachting van een ex-vriendin.

De procureur heeft vijftien dagen de tijd om beroep aan te tekenen. Hij zal dat de volgende week doen, zo kondigde hij aan. "Zoals wel vaker in dit soort dossiers is er geen direct bewijs, maar ik ben er wel van overtuigd dat er voldoende bezwarende feiten zijn tegen meneer Koekelberg", aldus procureur Dulieu.

Sinds de zaak uitkwam, wil het parket van Namen de gewezen commissaris-generaal van de federale politie voor de correctionele rechtbank brengen. De zaak zal dus wellicht voor de kamer van inbeschuldigingstelling van Luik voorkomen, waar drie rechters zetelen.

Terugkeer

In 2011 stapte Koekelberg (59) op als commissaris-generaal van de federale politie na berichten over een luxereis naar Qatar en de aankoop van dure tassen. In de periode nadien werd hij door zijn ex beticht van verkrachting. De Naamse onderzoeksrechter startte een onderzoek, waarna hij werd geschorst bij de politie.

Koekelberg zou naar eigen zeggen graag terug willen keren naar het commissariaat-generaal. "Ik ben 59 en wil nog zes jaar het beste van mezelf geven alvorens met pensioen te gaan", klinkt het.

De raadkamer stelde overigens ook de ex-vriendin buiten vervolging. Koekelberg had tegen haar een klacht ingediend voor lasterlijke aangifte. Zij reageert met ongeloof op de buitenvervolgingstelling van Koekelberg. (Belga/TV)

Onze partners