Yves Leterme verwijdert zure tweet over Krant van West-Vlaanderen

26/01/12 om 15:21 - Bijgewerkt om 15:21

Oud-premier Yves Leterme heeft opnieuw een zuur bericht gewist op de socialenetwerksite Twitter. Deze keer was de tweet gericht aan het adres van Krant van West-Vlaanderen, een zusterpublicatie van Knack.

Deze middag antwoordde Yves Leterme het volgende op een berichtje op de officiële twitter-account van Krant van West-Vlaanderen: "Er moet inderdaad een reden zijn waarom er na al die tijd nog altijd maar 1300 volgers zijn van Uw "medium"."

Even daarvoor had Krant van West-Vlaanderen zich geëxcuseerd voor het te laat uitsturen van hun dagelijkse nieuwsbrief aan zijn volgers. Door een vergissing was de verzending van de nieuwsbrief niet gestart.

De zure tweet is wellicht toe te schrijven aan een eerder bericht van Krant van West-Vlaanderen. Op KW.be was woensdag het nieuwsbericht overgenomen van Het Belang van Limburg. Die krant had vernomen dat Yves Leterme niet aanwezig was geweest op een receptie in Parijs van de OESO. De receptie was nochtans georganiseerd ter ere van zijn benoeming tot adjunct-secretaris-generaal bij die organisatie en bij uitgenodigden zaten veel topdiplomaten en hoge gezagsdragers.

De uitval is ook opmerkelijk, want Leterme heeft de reputatie om de relaties bij de lokale media in West-Vlaanderen goed te verzorgen. Voor en na de verkiezingen van 2007 waar Leterme een monsterscore haalde, was er heel wat wrevel bij wetstraatjournalisten over zijn communicatiestrategie. Leterme communiceerde toen op bepaalde momenten vooral via de lokale media en weigerde alle andere interview-aanvragen.

Het is niet de eerste keer dat Yves Leterme flatert op Twitter. Deze zomer probeerde Leterme ook al een zure tweet over de econoom Ivan Van de Cloot terug in te slikken. In een opiniestuk in De Morgen stelde Van de Cloot van denktank Itinera zich de vraag of politici wel op vakantie moeten gaan als het huis in brand staat. Het stuk schoot in het verkeerde keelgat bij toenmalig eerste minister Yves Leterme: 'Gebruik van het woord 'denktank' moet gereglementeerd. Spontane gedachte na lezen onzin van VdCloot.' twitterde Leterme.

Hij kon het bericht verwijderen, maar niet verhinderen dat er overal online bewijzen van bleven rondslingeren. En tijdens een bezoek aan Congo stuurt hij een tweet, bedoeld als privébericht ongewild naar al zijn volgers: "Not at all. Want to learn to know you. You to?"De Krant van West-Vlaanderen bereikt wekelijks 350.000 lezers via zijn 11 lokale stadskranten. KW.be had in december 478.971 unieke bezoekers (CIM) en stuurt dagelijks twee nieuwsbrieven uit naar 79.000 contacten. (SF)

Lees meer over:

Onze partners