Yves Leterme sluit volop voorakkoorden

29/09/12 om 10:48 - Bijgewerkt om 10:48

De adjunct-secretaris-generaal van de OESO heeft ook zijn rol gespeeld voor de nakende gemeenteraadsverkiezingen in zijn provincie West-Vlaanderen.

Yves Leterme sluit volop voorakkoorden

© Belga

"Waar men mij gevraagd heeft om te helpen, heb ik de afgelopen twee, drie jaar als goede militant geholpen," zo zegt Leterme in een interview met krant De Morgen.

West-Vlaanderen is de traditionele machtsbasis van de Vlaamse christendemocraten en dus heeft CD&V er op 14 oktober veel te verliezen.

Leterme zegt dat hij zich nergens heeft opgedrongen, maar erkent wel dat hij voorakkoorden heeft ondertekend. "Net zoals Vincent Van Quickenborne (Open VLD) en Johan Vande Lanotte (SP.A)", voegt hij eraan toe. De ex-premier wijst er nog eens extra op dat het sluiten van voorakkoorden "van alle partijen is".

Eerder deze week zei Etienne Schouppe (CD&V) aan de nieuwssite Apache dat er naar zijn persoonlijke inschatting in zeker 275 van de 308 Vlaamse gemeenten voorakkoorden gesloten zijn tussen partijen, wat voor enige commotie zorgde.

In een reactie zei CD&V-voorzitter Wouter Beke dat zijn partij geen voorakkoorden heeft gesloten in 275 gemeenten. (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners