‘Yassine Atar had sleutel van safehouse in Schaarbeek’ (RTL)

Henri Bergéstraat in Schaarbeek © BELGA

De opgepakte Yassine Atar was in het bezit van een sleutel van de safehouse in de Henri Bergéstraat in Schaarbeek. Er werden bovendien sporen van explosieven bij hem aangetroffen.

Dat meldt RTL Info.

Yassine Atar is de broer van Oussama Atar, het vermoedelijke brein achter de aanslagen in Brussel, en de neef van de broers Ibrahim en Khalid El Bakraoui, die zichzelf opbliezen in Brussels Airport en in metrostation Maalbeek.

De speurders ontdekten dat hij in het bezit was van een sleutel van het appartement in Schaarbeek, waar de bomgordels die gebruikt werden voor de aanslagen in Parijs werden gemaakt en waar Salah Abdeslam zich enkele weken verstopte. Er werden bovendien sporen van de explosieve vloeistof nitroglycerine aangetroffen op het lichaam van Yassine. Belga slaagde er niet in de informatie bevestigd te krijgen bij het parket.

Yassine Atar werd op 27 maart gearresteerd. Oussama Atar is nog altijd voortvluchtig.

De advocaten van Yassine Atar wilden tegenover RTl niet reageren.

Afgelaste ‘Mars tegen angst’

RTL berichtte dinsdag dat de “Mars tegen de angst”, die op 27 maart moest plaatsvinden, werd afgelast vanwege imminente terreurdreiging, en niet , zoals toen werd gezegd, wegens een gebrek aan politiecapaciteit op het terrein.

Volgens informatie uit politiebronnen was er wel degelijk een geïdentificeerde terroristische dreiging tegen de mars, meldde RTL-TVI dinsdagavond. “In documenten worden twee mannen genoemd. Moustapha Benhattal zou bezig zijn met een terroristische aanval tegen een bijeenkomst van burgers”. Yassine Atar zou deel uitgemaakt hebben van dat plan. De 40-jarige Moustapha Benhattal werd uiteindelijk opgepakt op 17 juni, toen hij ervan verdacht werd een aanslag te willen plegen op een fandorp op het Rogierplan tijdens het Europees voetbalkampioenschap.

Benhattal is de oom van de broers El Bakraoui.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content