Yasmine Kherbache en Caroline Gennez worden Antwerpse lijsttrekkers voor SP.A

Yasmine Kherbache © BELGA

Yasmine Kherbache trekt in Antwerpen de federale lijst voor sp.a. Dat heeft de provinciale afdeling donderdagavond beslist. De Vlaamse lijst wordt getrokken door de Mechelse Caroline Gennez.

De tweede plaats op de federale lijst is voor huidig Vlaams Parlementslid Jan Bertels. Antwerps gemeenteraadslid Hicham El Mzairh, die kritisch stond tegenover het Antwerpse bestuursakkoord, staat op drie. Schepen Kelly Van Tendeloo uit Heist-op-den-Berg en Stephanie Vanden Eede uit Schoten vervolledigen de topvijf.

Plaats twee op de Vlaamse lijst is voor de Turnhoutse schepen Hannes Anaf. Antwerps gemeenteraadslid Karim Bachar staat op drie. Daarna volgen Maya Detiège en Rodney Talboom. Provinciaal voorzitter Inga Verhaert is eerste opvolger.

Antwerps schepen Jinnih Beels duwt de Vlaamse lijst. Ben Segers van de nationale studiedienst krijgt de eerste federale opvolgersplaats.

SP.A heeft de ambitie het resultaat uit 2014 minstens te evenaren en met zeven Antwerpenaren naar de parlementen te trekken. ‘Volgende week start de campagne’, zegt Kherbache na afloop van de stemming. ‘Die zal draaien rond zekerheid voor iedereen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content