Wouter Vandenhaute verlaat Woestijnvis

28/08/13 om 08:50 - Bijgewerkt om 08:50

Wouter Vandenhaute verlaat nu ook de raad van bestuur van Woestijnvis, het productiehuis dat hij zelf oprichtte. Een en ander opent mogelijk de deuren voor een vernieuwde samenwerking tussen Woestijnvis en de VRT.

Wouter Vandenhaute verlaat Woestijnvis

Wouter Vandenhaute verlaat Woestijnvis © ImageGlobe

Dat melden De Standaard en Het Nieuwsblad. Half juli had Gilbert Van fraeyenhoven al de zakelijke leiding van Woestijnvis overgenomen van Vandenhaute.

Duidelijke scheiding

Woestijnvis, door Vandenhaute opgericht in 1997, leverde jarenlang exclusief programma's aan de openbare omroep, zoals 'De mol' en 'Man bijt hond'.

Daar kwam verandering in toen Vandenhaute samen met Sanoma en Corelio de SBS-zenders VT4 en Vijftv, later omgedoopt tot Vier en Vijf, overnam. Woestijnvis werd net als de SBS-zenders een dochter van de holding De Vijver, ook geleid door Vandenhaute.

De VRT zette toen alle samenwerking stop. Later klonk het bij de VRT dat een samenwerking in de toekomst wel nog mogelijk zou zijn, mits een duidelijke scheiding tussen Woestijnvis en De Vijver.

Geen gesprekken

De zet van Vandenhaute kan zo'n hernieuwde samenwerking inluiden. Woestijnvis zegt in de kranten dat een mogelijke toenadering tot de VRT 'zeker niet de eerste zorg is, dat is de rol als hofleverancier van Vier. Wel wordt toegegeven dat werken voor een andere zender 'theoretisch mogelijk' wordt.

De VRT neemt akte van de verschuivingen aan de top van Woestijnvis maar benadrukt dat er van gesprekken over een vernieuwde samenwerking geen sprake is. (Belga/KVDA)

Onze partners