Wouter Beke voor tussentijds verslag naar de koning

14/04/11 om 13:40 - Bijgewerkt om 13:40

Hoewel er een groeiend ongenoegen heerst bij de N-VA, zou daar naar verluidt aan de onderhandelingstafel weinig van te merken zijn.

Koninklijk onderhandelaar Wouter Beke (CD&V) heeft donderdag opnieuw verslag uitgebracht van zijn opdracht bij koning Albert II.

Beke is al zes weken op zoek naar mogelijkheden om een as te smeden tussen verkiezingsoverwinnaars N-VA en PS, met wie hij veruit het vaakst rond de tafel zit. Ook na de persconferentie van N-VA woensdag over het Europees Semester zaten de drie nog samen. Qua sfeer aan de onderhandelingstafel was het contrast "weer gigantisch", klinkt het.

Begin deze week kregen de andere partijvoorzitters overigens een stand van zaken, maar de geluiden na afloop klonken weinig rooskleurig. Verschillende kranten schreven de voorbije dagen dan ook over het nakende einde van Bekes opdracht. De CD&V-voorzitter zou aan het eind van het paasreces willen afwegen of doorgaan nog zin heeft.

"Beke heeft nog tien dagen bijgevraagd", liet ook N-VA-Kamerfractieleider Jan Jambon zich woensdagavond in het VRT-magazine Terzake ontvallen. "Onzin", klinkt het echter in de omgeving van Beke.

Donderdag staan geen ontmoetingen meer gepland, maar vrijdagnamiddag zit Beke opnieuw met Di Rupo en De Wever samen rond de tafel. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners