Wouter Beke praat verder met Di Rupo en De Wever

08/03/11 om 16:42 - Bijgewerkt om 16:42

Koninklijk onderhandelaar Wouter Beke (CD&V) zit dinsdag opnieuw rond de tafel met PS-voorzitter Elio Di Rupo en N-VA-voorzitter Bart De Wever.

Het trio zoekt verder naar een basis om de communautaire onderhandelingen nieuw leven in te blazen. De betrokken partijen blijven voorlopig discreet over de teneur en de inhoud van de gesprekken.

Beke kreeg vorige week van de koning de opdracht om een uitweg te zoeken uit het communautaire moeras. De CD&V-voorzitter wil eerst de as tussen de verkiezingsoverwinnaars N-VA en PS helpen versterken voor hij met andere partijen gesprekken wil aanknopen. Het PS/N-VA-onderhandelingsconclaaf zal normaal gezien de rest van de week duren.

Begroting Intussen werkt de ontslagnemende regering achter de schermen aan de begroting voor dit jaar en aan het begrotingstraject voor de volgende jaren dat ons land eind april aan de EU moet overmaken. De N-VA stelde zich de voorbije dagen openlijk de vraag of een regering van lopende zaken wel bevoegd is om verregaande begrotingsengagementen voor de komende jaren vast te leggen.

Lees meer over:

Onze partners