Wouter Beke hoopt op meer dan 20 procent voor CD&V bij verkiezingen 2014

02/10/13 om 09:44 - Bijgewerkt om 09:44

Wouter Beke hoopt dat CD&V meer dan 20 procent van de stemmen haalt bij de verkiezingen volgend jaar. Beke is in de aanloop naar de verkiezingen de enige kandidaat om zichzelf op te volgen als voorzitter van CD&V.

Wouter Beke hoopt op meer dan 20 procent voor CD&V bij verkiezingen 2014

Wouter Beke © BELGA

CD&V-voorzitter Wouter Beke hoopt dat zijn partij bij de verkiezingen volgend jaar eenzelfde resultaat haalt als bij de provincieraadsverkiezingen van vorig jaar, toen de Vlaamse christendemocraten op ongeveer 21 procent uitkwamen. Dat heeft Beke gezegd tijdens De Ochtend. S

Beke is de enige kandidaat is om zichzelf op te volgen als voorzitter van CD&V. Tussen 5 en 26 oktober zal Beke zijn programma voor de volgende drie jaar aan de leden uit de doeken doen. Op 12 november zal de uitslag van de voorzittersverkiezingen bekend worden gemaakt.

Stevig mandaat

Vorige keer, toen Beke ook al de enige kandidaat was, haalde hij ruim 98 procent van de stemmen. Ditmaal hoopt hij "op een stevig mandaat en groot draagvlak".

Bedoeling is dat CD&V op 12 november voor elke provincie ook de lijsttrekkers voor de Vlaamse en federale verkiezingen naar voren schuift. Zijn eigen rol als voorzitter daarbij ziet Beke als "zorgen voor een stevige campagne met een hele ploeg".

20 procent

Wat de gehoopte score betreft bij de "moeder aller verkiezingen" verwijst hij naar de uitslag bij de vorige Vlaamse verkiezingen (23 procent), federale verkiezingen (17 procent) en provincieraadsverkiezingen (21 procent). "Het zou goed en mooi zijn indien we bij de uitslag van de provincieraadsverkiezingen, dus boven de 20 procent, zouden kunnen landen", stelde Beke. (Belga/EE)

Onze partners