Wouter Beke 'gechoqueerd' door Bart De Wever

24/09/12 om 07:05 - Bijgewerkt om 07:05

CD&V-voorzitter Wouter Beke waarschuwt voor het gevaar van een machtig N-VA. Beke wil na de verkiezingen een ideologische vernieuwingsoperatie voor zijn partij.

CD&V wil een nieuwe koers varen. De partij heeft intern afgesproken dat er "kort na" de gemeenteraadsverkiezingen een ideologische vernieuwingsoperatie komt. Dat zegt voorzitter Wouter Beke in een interview met Metro.

Duidelijk verhaal

Volgend jaar volgt er dan een partijcongres om dat nieuwe verhaal te bekrachtigen. "Ik ben het eens met de kritiek dat CD&V een duidelijk verhaal mist. Dat wordt ook hét werkpunt na de verkiezingen", aldus Beke.

De details van het vernieuwingsproces worden de komende maanden ingevuld, maar "de C van CD&V staat momenteel niet ter discussie", klinkt het nog.

Gechoqueerd door De Wever

Nog in het interview waarschuwt Beke voor een machtig N-VA. Hij zegt gechoqueerd te zijn door de houding van Bart De Wever na de relletjes in Borgerhout. Het is volgens Beke de taak van een kandidaat-burgemeester om de samenleving samen te brengen, niet te verdelen.

"Willen zes miljoen Vlamingen echt naar een samenleving waarin niet iedereen meetelt?", aldus Beke. (Belga/EE)

Onze partners