Woordvoerder politievakbond Sypol met de dood bedreigd

14/07/14 om 07:14 - Bijgewerkt om 09:11

De spreekbuis van politievakbond Sypol.be, Ruddy Callewaert is met de dood bedreigd door collega-agenten. Zij verwijten hem dat hij een rechtszaak over de pensioenregeling aanspande bij het Grondwettelijk Hof.

Woordvoerder politievakbond Sypol met de dood bedreigd

© Belga

Ruddy Callewaert, de spreekbuis van politievakbond Sypol.be, is met de dood bedreigd door collega-agenten die hem verwijten dat hij de rechtszaak over de pensioenregeling aanspande bij het Grondwettelijk Hof. Dat melden Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Door de uitspraak van het Grondwettelijk Hof zouden duizenden agenten tot acht jaar langer moeten werken voor ze met pensioen mogen. 'Ik heb vanalles over mij heen gekregen, via mail, per sms of op mijn voicemail', zegt Callewaert. 'Ook doodsbedreigingen.' Daarom stapt de vakbondsman maandag met een klacht naar het Comité P., dat de politiediensten controleert.

Overigens kan de beslissing van het Grondwettelijk Hof nog meer schade veroorzaken, zo signaleert De Standaard. Voor militairen en het rijdend personeel van de NMBS - machinisten en treinbegeleiders - geldt namelijk een gelijkaardige uitzondering. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners