Witte mars voor slachtoffers bloedbad Luik

15/12/11 om 16:36 - Bijgewerkt om 16:36

Op zaterdag 17 december wordt er in Luik een witte mars georganiseerd voor de slachtoffers van de aanslag eerder deze week. In Namen werd er een rouwregister geopend, evenals in de Belgische Kamer en Senaat.

Witte mars voor slachtoffers bloedbad Luik

© Belga

Op zaterdag 17 december vindt een witte mars plaats in Luik voor de slachtoffers van de aanslag van dinsdag 13 december. De mars start om 13 uur op de Place Saint-Lambert, van waar naar het ziekenhuis Saint-Joseph getrokken wordt, waar de kleine Gabriel (17 maanden) overleed.

"We willen een apolitieke mars, waardig en kalm", zegt Cédric Houbrix, één van de initiatiefnemers, allen afkomstig uit Luik. Op socialenetwerksites wordt opgeroepen om mee op te stappen. Ook blijven vele Luikenaars bijeenkomen om de dodelijke schietpartij te herdenken. Er komen almaar meer bloemen, knuffels, kaarsen en rouwberichten bij op de Place Saint-Lambert.

Juridische en psychologische bijstand
Op initiatief van de stad en de balie van Luik kunnen slachtoffers ook juridische bijstand krijgen. Dat gebeurt in de Oude Vleeshalle, naast de gemeentelijke administratie. Zowel in Luik als Hoei kunnen jongeren die op één of andere manier betrokken waren bij het drama, als vriend, getuige of gewonde, psychologische bijstand krijgen. In Luik kan dat bij een gespecialiseerde provinciale dienst op telefoonnummer 04/237.93.18 of op e-mailadres openado@provincedeliege.be, in Hoei bij de dienst slachtofferbijstand van de politie op 085/27.09.47.

Rouwregister
In Namen is een rouwregister geopend voor de inwoners van de provincie die hun steun willen betuigen aan de slachtoffers van de aanslag dinsdag in Luik, en aan hun nabestaanden. Het register bevindt zich in het provinciehuis, op de Place Saint-Aubain in Namen. Ook in de Belgische Kamer en de Senaat ligt een rouwboek voor de slachtoffers van het bloedbad in Luik. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners