Winterweer: Koninklijk Conservatorium Brussel last concerten af

13/03/13 om 01:48 - Bijgewerkt om 01:48

De concertzaal van het Koninklijk Conservatorium Brussel is niet meer bruikbaar wegens waterschade door de smeltende sneeuw. Tot nader order zijn alle concerten geannuleerd.

Het podium en de parterre van het Conservatorium staan onder water, meldt de vzw Conservamus. De glazen overkapping boven de concertzaal blijkt niet langer bestand tegen de smeltende sneeuw.

Schade beperken

Technici hebben geprobeerd met emmers en plastic zeilen de schade te beperken, maar de repetities zijn in elk geval onmiddellijk onderbroken. Bovendien zijn "voor de veiligheid en het comfort van musici en bezoekers" ook alle concerten geannuleerd.

"De conservatoria wachten op het oordeel van deskundigen om de omvang van de schade in kaart te brengen", luidt het. Er wordt ook gevreesd dat de aanhoudende winter en de aangekondigde vorst voor extra schade zal zorgen.

Monument

De vzw Conservamus grijpt het incident aan om nogmaals aan te dringen op "een spoedige oplossing om dit beschermd historisch monument te redden van de aanhoudende verwaarlozing". "Het gebouw is niet geïnteresseerd in politieke discussies. Er moet gehandeld worden", klinkt het nog. (Belga/TV)

Onze partners