Windhoos blaast het dak van het Lisp

06/08/13 om 00:31 - Bijgewerkt om 00:31

Een windhoos heeft de hoofdtribune van het stadion van eersteklasssevoetbalcub Lierse SK behoorlijk beschadigd. Lierse hoopt dat het Lisp tegen zaterdag speelklaar is.

Windhoos blaast het dak van het Lisp

© Lierse SK

Een aannemer gaat dinsdag vanaf 10 uur aan de slag om de schade te herstellen die het Herman Vanderpoortenstadion heeft geleden toen er een windhoos passeerde. "We hopen dat de wedstrijd van komende zaterdag kan doorgaan", zegt clubwoordvoerder Ben Bruynseels.

Gat in het dak

"De windhoos ging recht over het stadion en veroorzaakte heel wat schade", vervolgt Bruynseels. "Grote delen van het dak van tribune 1, de hoofdtribune, zijn weggewaaid. Een aantal stoeltjes zijn kapot."

De hoofdtribune is afgesloten, maar een aannemer kan vanaf dinsdagvoormiddag de herstellingswerkzaamheden starten, is met de brandweer afgesproken. Ook de verzekeringsmaatschappij kwam al langs.

Natuurgeweld

"Het stadion van Lierse werd getroffen door een windhoos. Dit is de schade", schreef de voetbalclub maandagavond op zijn Facebook-pagina bij een foto van de schade. "Tegen zo'n natuurgeweld is ook ons stadion niet bestand."

SK Lierse ontvangt normaal zaterdag om 20 uur Cercle Bruggeop de derde speeldag van de Jupiler Pro League. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners