'Wie zegt dat België op langere termijn zonder kernenergie kan, liegt'

07/11/14 om 07:45 - Bijgewerkt om 07:45

Minister van Energie, Marie-Christine Marghem (MR) meent niet te kunnen zeggen of België klaar zal zijn voor de geplande kernuitstap in 2025. 'Energie moet vooral betaalbaar blijven en de bevoorrading moet verzekerd zijn.'

'Wie zegt dat België op langere termijn zonder kernenergie kan, liegt'

© Belga

Is België in 2025 klaar voor de geplande kernuitstap? Minister van Energie Marie-Christine Marghem (MR) laat daar twijfel over bestaan. "Wie vandaag beweert dat ons land op middellange of zelfs langere termijn zeker zonder kernenergie kan, liegt. Of is niet realistisch", zo zegt ze in een interview met Het Laatste Nieuws.

'Bevoorrading verzekeren'

"Het is mijn wens dat we zonder kernenergie zouden kunnen, maar ik kan u vandaag niet zeggen wanneer dat mogelijk zal zijn", zegt Marie-Christine Marghem. "Onze energie moet betaalbaar blijven en de bevoorrading verzekerd. Dat is het voornaamste." Minister Marghem gelooft dat de volgende jaren het aandeel van kernenergie verminderd kan worden. "Maar geef ons nu een paar jaar de tijd om te bepalen hoe de Belgische energiemix voor de lange termijn er moet uitzien." (Belga/WB)

Onze partners