Weyts wil beloning voor nascholing na rijbewijs

16/11/14 om 17:16 - Bijgewerkt om 17:16

Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil bestuurders die na het halen van hun rijbewijs een nascholing volgen, belonen met een bonus in hun verzekeringspremie.

Weyts wil beloning voor nascholing na rijbewijs

Ben Weyts (N-VA) © BELGA

Bestuurders die na het behalen van hun rijbewijs een nascholing volgen, zouden een bonus moeten krijgen in hun verzekeringspremie. Zo'n bonus zou een positieve stimulans kunnen zijn om mensen aan te zetten zich bij te scholen en te komen tot een veiliger verkeer. Dat heeft minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) aan de VRT-radio gezegd in de marge van een actie rond verkeersveiligheid in Edegem. Mensen verplichten op latere leeftijd opnieuw het rij-examen af te leggen, vindt Weyts dan weer geen goed idee, zo voegt hij er bij Belga aan toe.

'Positieve maatregel'

Bestuurders die voorzichtig en ongevalvrij rijden, worden nu al via het bonus-malussysteem door hun verzekeraars beloond met een lagere verzekeringspremie. Maar Weyts wil nu in overleg met de verzekeraars bekijken of er ook een bonus kan komen voor bestuurders die op latere leeftijd een nascholing volgen. "Ik wil samen met de verzekeraars kijken in welke mate we een bonus kunnen geven indien mensen na het behalen van hun rijbewijs een opleiding volgen", legt hij uit. Volgens Weyts gaat het om een "positieve maatregel" die ook voor de verzekeraars interessant zou kunnen zijn. (Belga/WB)

Onze partners