Weyts over Ringland: 'Ook Vlaamse Regering is overtuigd van nut van een overkapping'

24/04/15 om 17:29 - Bijgewerkt om 17:28

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts toont zich positief over het feit dat "er wordt meegedacht en meegewerkt aan een oplossing voor de mobiliteitsknoop in Antwerpen".

Weyts over Ringland: 'Ook Vlaamse  Regering is overtuigd van nut van een overkapping'

Ben Weyts (N-VA) © BELGA

"Ik vind het uitermate positief dat er wordt meegedacht en meegewerkt aan een oplossing voor de mobiliteitsknoop in Antwerpen. Ook de Vlaamse regering is overtuigd van het nut van een overkapping. Het lijkt me goed dat we elkaar maximaal proberen te vinden", zo reageert Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) bij Belga op de persconferentie van Ringland vrijdag.

Enkele studiebureaus toonden zich vrijdag positief over de plannen van Ringland, het collectief dat de Antwerpse ring wil overkapt zien. De plannen van Ringland om het doorgaand en stedelijk verkeer te scheiden in verschillende tunnels, zijn technisch mogelijk en hebben een erg positieve impact op de Antwerpse mobiliteitsknoop en stadsontwikkeling, zo luidt de conclusie.

Minister van Mobiliteit Ben Weyts heeft de studieresultaten nog niet in detail kunnen bekijken, maar toont zich alvast positief over het feit dat "er wordt meegedacht en meegewerkt aan een oplossing voor de mobiliteitsknoop in Antwerpen". Volgens de N-VA-minister is ook de Vlaamse regering overtuigd van het nut van een overkapping.

De zoektocht naar een intendant of procesmanager, die de mogelijkheden voor een overkapping moet onderzoeken, loopt. "Ik leg de laatste hand aan de aanwervingsprocedure voor die intendant", aldus Weyts. Er zijn intussen ook al gesprekken geweest met de mensen van Ringland en hun studiemateriaal wordt meegenomen in de lopende oefening. Maar Weyts wil wel stappen vooruit zetten en houdt vast aan de keuze van de regering voor het Oosterweeltracé. "We moeten vooruitgaan, zowel met het Oosterweeltracé als met de overkapping. Het is een en-en-verhaal", aldus de N-VA-minister. (Belga/JH)

Lees meer over:

Onze partners