Wetstraat krijgt opnieuw meer rijstroken

16/01/13 om 14:34 - Bijgewerkt om 14:34

De verkeerscirculatie in de Brusselse Wetstraat wordt alweer gewijzigd. Tussen de Kleine Ring en de Koningsstraat komen er drie rijstroken in plaats van twee. In oktober was het aantal rijstroken pas verminderd van vier naar twee.

Wetstraat krijgt opnieuw meer rijstroken

© reuters

Vroeger waren er vier rijstroken, twee in elke richting, en geen fietspaden. In oktober kreeg de gewestweg een onderhoudsbeurt. De stad Brussel stemde er mee in om ook twee gemarkeerde fietspaden in te richten.

Aan de kant van het federaal parlement werd ook de parkeerstrook voor het parlement duidelijk afgelijnd.

Voor de automobilisten bleven er nog twee rijstroken over, maar deze versmalling leidde tot een grote toename van de files tussen de Kleine Ring en het parlement.

Te koud

De stad Brussel heeft nu beslist het aantal rijstroken weer te verhogen, zo meldt de website Brusselnieuws.be.. "Er komen drie rijstroken, twee richting Brussel en één de stad uit. De fietspaden blijven. De parkeerstrook wordt afgeschaft, " zegt Els Ampe (Open Vld), de nieuwe schepen van Mobiliteit en Openbare Werken. "De ministers kunnen aan hun kabinetten parkeren, de parlementsleden achter het parlement."

De nieuwe wegmarkeringen zullen wel nog even op zich laten wachten. "Nu is het te koud. Het moet eerst een paar dagen vijftien graden zijn, anders hecht de verf niet", zo zegt Ampe. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners