Wetsontwerp bevriezing energieprijzen klaar

01/03/12 om 20:56 - Bijgewerkt om 20:56

De ministerraad heeft zich achter het plan van minister van Economie Johan Vande Lanotte en staatssecretaris voor Energie Melchior Wathelet geschaard dat de indexering van de energieprijzen vanaf 1 april tot eind dit jaar bevriest

Wetsontwerp bevriezing energieprijzen klaar

© Reuters

De ministerraad heeft zich achter het plan van minister van Economie Johan Vande Lanotte en staatssecretaris voor Energie Melchior Wathelet geschaard dat de indexering van de energieprijzen vanaf 1 april tot eind dit jaar bevriest. Het plan werd in een wetsontwerp gegoten dat nu voor advies naar de Raad van State vertrekt.

De maatregel kadert in de uitvoering van het regeerakkoord. Aangezien de energieprijzen een belangrijke invloed hebben op de inflatie wil de regering die aanpakken, vooral nu het rapport van de CREG nog eens aangeeft dat de energieprijzen in België hoger liggen dan bij onze buren.

Bedoeling is dat de stijging van de variabele energiecontracten vanaf 1 april worden bevroren. In afwachting gaat de regering structurele maatregelen uitwerken om de prijzen te temperen. Wanneer het ontwerp in tweede lezing weer op de regeringstafel belandt, zullen Vande Lanotte en Wathelet al een nota terzake klaar hebben gestoomd.

Ondertussen gaat de Commissie voor de regulering van de Elektriciteit en het Gas de parameters voor de indexformule oplijsten om ze objectiever en pertinenter te maken. (Belga/INM)

Onze partners