Werknemers Ford Genk willen trucks tegenhouden afgewerkte auto's op te halen

14/01/13 om 11:28 - Bijgewerkt om 11:28

Een 60-tal personeelsleden van Ford Genk wil verhinderen dat een 12-tal lege trucks op het parkeerterrein afgewerkte voertuigen oplaadt.

Werknemers Ford Genk willen trucks tegenhouden afgewerkte auto's op te halen

© Belga

Een 60-tal personeelsleden van Ford en de toeleveranciers heeft zich verzameld aan de poort van Ford Genk om te verhinderen dat een 12-tal lege trucks op het parkeerterrein afgewerkte voertuigen oplaadt. Intussen ziet het er naar uit dat er dan toch niet zal gewerkt worden bij de toeleveranciers, noch bij Ford.

Hoewel de weg was vrijgemaakt voor de werknemers van de 4 toeleveranciers, waren er onvoldoende werkwilligen om de productie op te starten. Buiten groeide intussen zowel de politiemacht als het aantal actievoerders aan, waardoor de sfeer opnieuw grimmiger werd. Het kamp van ongenoegen nam de bovenhand, waardoor het onwaarschijnlijk is dat er maandag nog met de productie kan gestart worden.

Het actieterrein van de harde kern heeft zich intussen verlegd naar de bedrijfspoort van Ford Genk, waar aan de Henri Fordlaan een 12-tal lege trucks klaar staat om afgewerkte voertuigen van de parking te halen. Er is ook sprake dat Ford persdelen heeft klaargelegd om naar andere Ford-vestigingen te transporteren.

Daarmee voert Ford de afspraken uit die door een meerderheid van de werknemers zijn goedgekeurd. Een 60-tal arbeiders heeft postgevat voor de poort om de doorgang te verhinderen. Ook die actiegroep zwelt nog aan. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners