Werknemers Ford Genk vragen belastingkorting aan Geens

24/04/13 om 16:18 - Bijgewerkt om 16:18

De vakbonden van Ford Genk zijn naar minster van Financiën Koen Geens getrokken met de vraag om de belastingen op de afscheidspremies voor de werknemers te verminderen.

Werknemers Ford Genk vragen belastingkorting aan Geens

© Belga

De vakbonden van Ford Genk zijn naar het kabinet van minster van Financiën Koen Geens (CD&V) getrokken met de vraag om de belastingen op de afscheidspremies voor de werknemers te verminderen. De minister heeft beloofd de mogelijkheden te onderzoeken, maar verwees in één adem naar de budgettaire beperkingen van zijn regering.

De afscheids-, anciënniteits- en andere premies die de werknemers van Ford Genk en de toeleveringsbedrijven zullen krijgen als ze vertrekken, worden zwaar belast. De vakbonden hebben berekeningen gemaakt voor iedere werknemer, maar toch bleven er nog een aantal vragen. "We zijn dus naar de minster getrokken om duidelijkheid te krijgen over een aantal details", zegt Gert Steegmans van de liberale vakbond ACLVB.

'Er blijft netto niet veel over van premies'

"Het is belangrijk dat de juiste bedragen in de cao's worden opgenomen." De bonden maakten van de gelegenheid gebruik om een korting te vragen. "Netto blijft er niet zoveel over van de premies die Ford uitbetaalt", weet Steegmans. "Dit is voor heel veel werknemers een ontgoocheling. Vandaar dat we aan de minster gevraagd hebben of er geen fiscaal gunstregime mogelijk is, waardoor de mensen toch iets meer overhouden. We hebben dit trouwens niet alleen voor Ford en de toeleveringsbedrijven gevraagd, maar voor alle bedrijven in België die in de toekomst in dezelfde situatie verzeild geraken."

Geens gaat 'mogelijkheden onderzoeken', maar geeft niet veel hoop

Minister Geens die persoonlijk het slot van de bijeenkomst bijwoonde, had wel oren naar de vragen en zei dat hij de mogelijkheden zou bestuderen. Gezien de budgettaire krapte gaf hij echter niet veel hoop. (Belga/SD)

Onze partners