Werken E19 in Mechelen zijn week vroeger dan voorzien klaar

05/08/15 om 17:24 - Bijgewerkt om 17:32

De grote onderhoudswerken aan de E19 richting Antwerpen tussen Mechelen-Zuid en Rumst, een van de grootste werven van het jaar, zullen een week vroeger klaar zijn dan gepland. Vanaf vrijdagavond zal er geen hinder meer zijn richting Antwerpen en vanaf zaterdagvoormiddag in beide richtingen. Dat laat het Agentschap Wegen en Verkeer weten.

Werken E19 in Mechelen zijn week vroeger dan voorzien klaar

© Agentschap Wegen en Verkeer

De onderhoudswerken, waarbij het wegdek werd vernieuwd over een afstand van 8 kilometer, begonnen op 13 juli. Het verkeer moet daardoor al enkele weken over twee versmalde rijstroken (ook richting Brussel) en enkele op- en afritten in Mechelen-Noord zijn afgesloten, met lange files én duizenden flitsboetes als gevolg.

De werken moesten afgerond zijn tegen 14 augustus. Omdat ze de voorbije weken met man en macht hebben gewerkt en er door de relatief goede weersomstandigheden geen oponthoud was, zullen de wegenwerkers echter een week vroeger klaar zijn.

Open

Op vrijdag 7 augustus om 21 uur zal de E19 richting Antwerpen volledig opengesteld worden zodat het verkeer terug over de volledige breedte van de vernieuwde rijweg kan rijden. Ook de op- en afrit in Mechelen-Noord gaat dan weer open.

In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt gestart met het weghalen van de betonnen rijbaanafscheidingen op het rijvak richting Brussel. Tijdens die werken zal het verkeer richting Brussel enkel over de pechstrook kunnen rijden. Vanaf zaterdagvoormiddag zal ook het verkeer richting Brussel terug ongehinderd kan doorrijden en gaat ook de oprit van de R6 richting Brussel terug open. (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners