'Wendy Van Wanten kreeg geen auto van prins Laurent of van Belgisch leger'

31/01/12 om 18:31 - Bijgewerkt om 18:31

Wendy Van Wanten ontkent dat ze ooit van iemand een auto heeft gekregen. In het parlement werd minister van Defensie Pieter De Crem ondervraagd over insinuaties dat Van Wanten een auto kreeg van prins Laurent die betaald werd door het Belgisch leger.

'Wendy Van Wanten kreeg geen auto van prins Laurent of van Belgisch leger'

© Belga

Wendy Van Wanten heeft nooit een auto van iemand cadeau gekregen. Dat heeft de zangeres gezegd op deregionale tv-zender TV Limburg. Ze drukt daarmee de insinuaties de kop in dat ze van prins Laurent een auto zou gekregen hebben die werd betaald door het Belgische leger. Defensieminister De Crem werd daarover ondervraagd in het parlement.

Wendy Van Wanten was te gast in Studio TVL, waar presentatrice Cynthia Reekmans haar vroeg met welke auto ze was gekomen. Gedecideerd stelde de zangeres dat ze nooit een auto van iemand heeft gekregen, maar dat mensen die dat toch willen doen, zich altijd mogen melden.

"Ik heb alle auto's waar ik ooit mee gereden heb, zelf betaald", aldus Iris Vandenkerckhove, alias Wendy Van Wanten. "Ik weet niet waar de geruchten telkens vandaan blijven komen. Ik heb niet de neiging om daar telkens op te reageren, maar deze keer vind ik het erover. Als er zelfs al in het parlement over gedebatteerd wordt, vraag ik me echt af waar sommige mensen mee bezig zijn".

Ook de generale staf van Defensie heeft geen kennis van een aankoop op zijn kosten van een Mercedes van het type ML ten voordele van prins Laurent. Dat heeft de minister van Defensie, Pieter De Crem, geantwoord op een vraag van N-VA-Kamerlid Theo Francken.

Francken wilde van De Crem vernemen of prins Laurent in 2000 een Mercedes ML had gekocht voor Wendy Van Wanten. De Crem wees er in zijn antwoord op dat hij op dat moment geen minister van Defensie was. Hij speelde de vraag door naar de generale staf die aangaf niet op de hoogte te zijn van zo'n aankoop. (Belga)

Onze partners