'Weigering toegangsbadge Happart was onwettig'

12/04/12 om 07:09 - Bijgewerkt om 07:09

José Happart noemt de weigering om hem een toegangsbadge voor de luchthaven van Luik te geven, een "beschadigingsoperatie" van "flaminganten die geen pottenkijkers willen."

'Weigering toegangsbadge Happart was onwettig'

© Belga

De beslissing om een toegangsbadge voor de luchthaven van Luik te weigeren aan voorzitter José Happart, is onwettig genomen. Dat staat in La Libre Belgique.

De beslissing werd genomen door de lokale luchthavencommissie, die afhangt van de federale overheidsdienst Mobiliteit. Ze was gebaseerd op het feit dat er gerechtelijke onderzoeken lopen tegen de PS-politicus.

Happart nergens in staat van beschuldiging gesteld

De Franstalige krant wijst er echter op dat Happart nog in geen enkel dossier in staat van beschuldiging is gesteld. La Libre meent ook te weten dat de commissie die moest beslissen op die vergadering niet regulier was samengesteld. De vertegenwoordigers van het Waals Gewest mochten niet aan de vergadering deelnemen.

De krant baseert zich op een brief van 23 maart, vanwege de algemene directie Mobiliteit bij de Waalse administratie, naar de directeur-generaal van het Departement Luchtvaartverkeer bij de federale overheid.

'Slachtoffer mediacampagne'

Voor José Happart betekent deze "procedurefout" dat hij het slachtoffer is van een mediacampagne bedoeld om hem te beschadigen. "Het uitsluiten van de vertegenwoordigers van het Waals Gewest is een daad van flaminganten die geen pottenkijkers wilden", zegt hij in de krant. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners