Wegenwerken tussen Affligem en Erpe-Mere vanaf 2 april

30/03/12 om 16:16 - Bijgewerkt om 16:16

Het wegdek tussen Affligem en Erpe-Mere krijgt een grondige opknapbeurt. De werken starten op 2 april.

Wegenwerken tussen Affligem en Erpe-Mere vanaf 2 april

© Belga

Vanaf 2 april zijn er grote werkzaamheden op de E40 tussen Affligem en Erpe-Mere richting kust. Het wegdek krijgt er een grondige herstelbeurt. De werken zullen plaatsvinden in twee fases.

Tijdens de eerste fase, die duurt tot 21 april, wordt er zeven dagen op zeven de klok rond gewerkt. Het verkeer richting Oostende moet dan over twee versmalde rijstroken. Dat staat te lezen op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Fase 1: van 2 tot 21 april

Tijdens die eerste fase worden de rechterrijstrook en de pechstrook aangepakt. De rechterrijstrook wordt vernieuwd tot op de fundering. De werken starten in de Paasvakantie, omdat het dan minder druk is, maar toch wordt er tijdens de avondspits richting kust hinder en extra wachttijden verwacht. Tijdens de eerste fase zullen sommige op- en afritten tijdelijk afgesloten zijn.

Fase 2: van 2 tot 16 mei

De tweede fase van de werken duurt van 2 tot 16 mei. De midden- en de linkerrijstrook zijn dan aan de beurt en krijgen een nieuwe toplaag in asfalt. Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in die periode alleen 's nachts werken. De E40 wordt dan afgesloten voor het verkeer. Van zondagnacht tot donderdagnacht wordt er gewerkt tussen 22 en 6 uur. Op vrijdagnacht en zaterdagnacht is dat tussen 23.30 en 7.30 uur. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners