'We leven we in een ander universum' (Elio Di Rupo)

21/01/14 om 07:50 - Bijgewerkt om 07:52

Op het Wereld Economisch Forum promoot Di Rupo België als een land met een herwonnen zelfvertrouwen. 'In vergelijking met het land dat twee jaar geleden dreigde uiteen te vallen, leven we in een ander universum.'

'We leven we in een ander universum' (Elio Di Rupo)

Elio Di Rupo © Belga

Premier Elio Di Rupo vertrekt naar het Wereld Economisch Forum in Davos, waar hij België promoot als een land met een herwonnen zelfvertrouwen. Donderdag zal hij er, in aanwezigheid van koning Filip, buitenlandse investeerders toespreken. Hij ziet er ook de CEO's van onder meer Bombardier en Volvo en een topman van Audi.

"Laat ons de vruchten van het werk van de voorbije twee jaar niet verkwanselen. Want zoiets kan heel snel gaan." Dat zegt hij in De Tijd over de federale regering die na 25 mei aan de macht zal komen. Volgens premier Di Rupo kan België alleen maar economisch vooruitgaan als het eerst stabiel blijft.

'Belgium is back'

In The Wall Street Journal, Le Monde en Il Corriere della Sera brengt Di Rupo ook de boodschap dat België er weer staat. "Mijn boodschap is dat België zijn zelfvertrouwen heeft herwonnen", zegt Di Rupo. "Voor de vorming van deze regering was er veel twijfel over ons land. Vorig jaar heb ik in Davos gezegd: 'Belgium is back'. Nu sta ik er als premier van een land dat stabiel is en zijn troeven voorstelt. We hebben bij de financiële markten onze geloofwaardigheid hersteld. We zijn de crisis beter doorgekomen dan veel andere Europese landen. We hebben de staat hervormd en we gaan vooruit. Voor investeerders zijn we opnieuw een stabiel land in het hart van Europa geworden."

"Ik zeg niet dat alles goed gaat. Er zijn te veel faillissementen en de werkloosheid is te hoog. Maar in vergelijking met het land dat twee jaar geleden dreigde uiteen te vallen, leven we in een ander universum", aldus Di Rupo. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners