Wathelet krijgt poederbrief met doodsbedreigingen

08/02/12 om 14:46 - Bijgewerkt om 14:46

Het hele kabinet van staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (CDH) werd ontruimd, nadat een medewerker een aangetekende brief met verdacht poeder en doodsbedreigingen opende.

Wathelet krijgt poederbrief met doodsbedreigingen

© Belga

Het aangetekende schrijven was gericht aan staatssecretaris Wathelet, in de vorige legislatuur nog bevoegd voor Asiel en Migratie. Volgens een medewerker gaat het om een brief in het Nederlands waarin geëist wordt dat alle vreemdelingen meteen het land worden uitgezet. Verderop in de brief luidt het dat "ook zijn kop eraf gaat", aldus de medewerker.

De brief zelf is geopend door een medewerker van Wathelet, die er meteen een collega bij riep. Zij brachten het personeelshoofd op de hoogte, die de politie verwittigde. Het kabinet werd tijdelijk ontruimd en de drie kabinetsmedewerkers werden naar het ziekenhuis overgebracht voor een resem onderzoeken. Ze verlieten het ziekenhuis enkele uren later.

"Het poeder is zeker niet radioactief, dat was de belangrijkste reden om te mogen vertrekken", aldus één van de betrokkenen. De civiele bescherming is wel nog steeds op het kabinet voor onderzoek naar de precieze samenstelling van het poeder, al zou het niet gevaarlijk zijn. (Belga/TE)

Onze partners