Wat verandert er op 1 november?

31/10/13 om 16:47 - Bijgewerkt om 16:57

Wie vanaf november wil weten welke inenting hij of zij heeft gekregen, kan daarvoor terecht bij de vaccinatiebank. Voorts geldt er voor ambtenaren vanaf 1 november een nieuw evaluatiemethode.

Wat verandert er op 1 november?

Nieuwe evaluatieregels voor ambtenaren

Vanaf 1 november worden ambtenaren op een andere wijze geëvalueerd. Voortaan krijgen zij een jaarlijkse evaluatie, waardoor beter rekening kan worden gehouden met hun prestaties. Bij een goede beoordeling worden werknemers beloond, bij een negatieve volgt binnen zes maanden een nieuwe evaluatie. Als deze ook negatief is, kan dat leiden tot een ontslag. De regels omvat in een Koninklijk Besluit gelden zowel voor statutaire als contractuele ambtenaren.

Geen nachtvluchten meer Kleine Brogel

Tussen 1 november en 1 maart zullen er na tien uur 's avonds geen nachtvluchten meer plaatsvinden vanuit de luchtmachtbasis van Kleine Brogel.

Ambtenaar tegen radicalisering

In Mechelen start begin november de eerste ambtenaar tegen radicalisering. De projectmedewerker moet op verkenning gaan in de moslimgemeenschap en zicht proberen te krijgen op eventuele haatpredikers en jongeren die vatbaar zouden kunnen zijn voor fundamentalistische boodschappen. Deze functie is een primeur in België.

Bof niet meer melden

De bofepidemie is voorbij en dus hoeven artsen vanaf 1 november geen gevallen meer te melden. In juni vroeg het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid aan artsen om alle gevallen van bof te melden. Dit gebeurde nadat de faculteit Geneeskunde van de Universiteit van Gent een bofuitbraak had vastgesteld onder haar studenten.

Vaccinatiedatabank

Vanaf november kunt u zelf nakijken welke inentingen u reeds heeft gekregen via de vaccinatiedatabank. De databank bestaat al sinds 1996 en verzamelt sindsdien al de inentingsgegevens.

Nieuwe iPad Air

De lichte versie van de iPad, iPadAir, is op 1 november verkrijgbaar in ons land. Het gaat om een iPad met een 9,7 inch retina scherm dat 43 procent dunner is dan het huidige model. Bovendien moet de iPad air 8 maal sneller presteren dan het huidige model. (AVE)

Lees meer over:

Onze partners