Walter Truyens (Open VLD) - Sint-Niklaas

13/08/12 om 15:47 - Bijgewerkt om 15:47

Knack.be stelt drie vragen over de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

Walter Truyens (Open VLD) - Sint-Niklaas

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?

Voor Open Vld Sint-Niklaas is de inzet ; "mee besturen & sturen". Na 12 jaar oppositie is het tijd voor meer liberale accente , voor een antwoord op decennia van bestuur onder een socialistische burgemeester. Dat eenzijdig beleid laat zijn sporen na. Sint-Niklaas hapt naar adem, de stad heeft nood aan zuurstof, aan een dynamiek die ontsnapt aan de schaduw die het Waasland Shopping Center over de stad werpt .

Als Open Vld-voorzitter en middenstander weet ik dat een stad met vitale kmo's een plek is waar het goed toeven en leven is voor iedereen, handelaars en particulieren, (schoolgaande) jeugd en volwassenen. Ondernemen in de stad betekent tewerkstelling, woon- winkel- en leefcomfort.

Onze stad heeft nood aan een gunstig klimaat waarin de ondernemersgeest kan gedijen, in samenwerking met een overheid die niet regelt en bedisselt ,die niet alle heil verwacht van belastingen en retributies maar een kader creëert voor initiatieven waarvan iedereen de vruchten plukt.

Wie worden de winnaars, wie de verliezers?

Dat moet de kiezer uitmaken, en die weet dat Open Vld in Sint-Niklaas als enige terecht de termen verandering en bestuur zonder socialisten kan claimen.

Open Vld behoort in Sint-Niklaas niet tot de traditionele bestuurders. Wij zijn de enige democratische partij die buiten het bestuur van de stad is gehouden, ook al hebben we ons constructief opgesteld. Dat kan de kiezer niet ontgaan. Wij gaan voor de lokale problemen, verbergen ons niet achter nationale thema's die in het bestuur van de stad niet ter zake doen.

De N-VA speelt het populistisch en misleidend met de alomtegenwoordige Bart De Wever als erbij gesleurd kopstuk. Komt hij Sint-Niklaas besturen? Zijn schepen in het stadbestuur - nota bene in innige samenwerking met de socialisten waartegen De Wever zo te keer gaat aan beide zijden van de taalgrens - schiet wakker enkele maanden voor de verkiezingen. Hij kan niet uitpakken met veel resultaten van de jongste 6 jaar. De middenstanders zijn van zijn non-beleid echt niet beter geworden. Enkel Open Vld heeft een positief alternatief voor de kiezer en de wil om het over een andere boeg te gooien .

Wat is van beang in uw gemeente?

Open Vld gaat voor een centrumstad met ervaren beleidslui aan het roer, mannen en vrouwen die beseffen dat de combinatie van bestuur en ondernemerstalent vruchten afwerpt. Commercieel inzicht is geen vies woord, het bestuur mag de ziel van de stad niet verkopen voor een bord ideologische linzensoep.

Ik ben geboren en getogen Sint-Niklazenaar, actief in een branche die gelinkt is aan gezondheidszorg en daardoor ook sociaal bewust. Ik ben middenstander van vader op zoon en begrijp als geen ander de specifieke noden van de kleine ondernemers en hun belang voor de stad. In Sint-Niklaas ziet de links georiënteerde coalitie van socialisten, groenen en andere "progressieven", christendemocraten en Vlaams-nationalisten het ondernemende segment van de gemeenschap al jaren schromelijk over het hoofd.

Het mobiliteitsbeleid loopt mank en daar krijgt behalve de middenstander ook de doorsnee burger de rekening voor gepresenteerd. Het hart van de stad kampt met verkeersinfarcten. Ons stadscentrum wordt geassocieerd met leegstaande winkelpanden, files, parkeerproblemen en obstructies door openbare werken. Sint-Niklaas wordt geconfronteerd met een bestuur dat uitblinkt door getalm en gebrek aan besluitvaardigheid. De stad wordt economisch gewurgd. Open Vld weet wat te doen voor een kentering ten goede. (SD)

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen - en een foto van uzelf - door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Onze partners