Wallonië levert Vlaanderen een vijfde van watervoorziening

23/02/15 om 21:18 - Bijgewerkt om 21:18

Wallonië levert jaarlijks een vijfde van de totale waterbehoefte aan Vlaanderen. Maar volgens Waals milieuminister Carlo Di Antonio (cdH) wil Vlaanderen zich de komende jaren "deels onafhankelijk maken van Waalse bronnen".

Wallonië levert Vlaanderen een vijfde van watervoorziening

© Thinkstock

Wallonië levert jaarlijks ongeveer 80 miljoen kubieke meter water aan Vlaanderen, wat neerkomt op ongeveer een vijfde van de totale behoefte. Dat heeft Waals milieuminister Carlo Di Antonio (cdH) geantwoord op een vraag van parlementslid Jean-Luc Crucke (MR).

Volgens Di Antonio wil Vlaanderen zich de komende jaren "deels onafhankelijk maken van Waalse bronnen". Een verlaging van de export naar andere regio's en buurlanden zal volgens de cdH-minister ook een weerslag hebben op de Waalse operatoren en de regionale begroting.

Partnerschap

Daarom is het volgens Di Antonio voor Wallonië belangrijk een partnerschap op te zetten met zijn buren. Het Brusselse gewest, dat ook Waals water importeert, heeft zich al bereid getoond om overleg te plegen. Beide regeringen gaan onderhandelingen aanvatten over een samenwerkingsakkoord. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners