Wallonië bant zware vrachtwagens van de weg

16/12/10 om 15:07 - Bijgewerkt om 15:07

De Waalse minister van Openbare Werken heeft de maatregel genomen wegens het winterweer.

In de Waalse provincies Luik, Luxemburg en Namen mag er vanaf donderdagnamiddag geen zwaar vrachtverkeer meer op de weg wegens de sneeuwval.

Vanaf 14.30 uur mochten vrachtwagens van meer dan 7,5 ton niet meer op autosnelwegen of op wegen met tweemaal twee rijstroken.

De maatregel werd genomen door Waals minister van Openbare Werken Benoît Lutgen wegens de meteorologische vooruitzichten, die tien tot twintig centimeter sneeuw voorspelden. De maatregel zal worden opgeheven in functie van de situatie.

Transportfederaties boos

De Waalse transportfederatie UPTR noemde de maatregel donderdag onaanvaardbaar. Ze hekelt dat de maatregel algemeen geldt en dat ze pas om 11 uur vernam dat de maatregel om 14.30 uur van kracht werd. De UPTR spreekt over het 'gijzelen' van vrachtwagenchauffeurs.

De transportfederatie Febetra noemde de maatregel donderdag buiten proportie. Woordvoerster Isabelle De Maegt hekelde eveneens het gebrek aan communicatie. Volgens haar kreeg de federatie het officieel bericht pas om 14 uur, zonder te weten wanneer het verbod afloopt. Duizenden vrachtwagenchauffeurs staan langs de kant van de weg, aldus De Maegt.

Onze partners