'Waarom wordt sluiting loketten niet met NMBS-personeel overlegd?'

28/05/15 om 18:56 - Bijgewerkt om 18:55

'Onze mensen zijn niet ingelicht over deze beslissingen', zegt Jean-Pierre Goossens van socialistische vakbond ACOD-Spoor over de beslissing van NMBS om loketten in 33 stations te sluiten.

'Waarom wordt sluiting loketten niet met NMBS-personeel overlegd?'

© Belga

"Ik kan begrijpen dat loketten in kleinere stations worden gesloten, omdat de NMBS de tering naar de nering moet zetten", zegt vakbondsman Jean-Pierre Goossens van de socialistische vakbond ACOD afdeling Spoor. "Maar wat ik niet begrijp, is dat daar door de spoorwegmaatschappij niet meer en niet beter over gecommuniceerd wordt met het eigen personeel."

Technische pannes

"Onze mensen zijn niet ingelicht over dat soort beslissingen", zegt Goossens over de beslissing van de NMBS om vanaf juli de loketten in 33 stations geleidelijk te sluiten en de openingstijden in 25 andere stations te beperken.

"De NMBS argumenteert nu dat die stations zijn uitgerust met automatische verdeeltoestellen van tickets, maar ik verneem van onze mensen op het terrein dat daar nog al eens iets mee fout gaat en de toestellen niet werken. Het is dan ergerlijk en zelfs frustrerend dat onze mensen - die toch in het station aanwezig zijn, al is het om te poetsen - niet de nodige instructies hebben gekregen om klanten op te vangen bij technische pannes van de verdeelautomaten." (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners