Waarom was Mayeur niet op burgemeesterstop? 'Bonte wist al weken van mijn agendaproblemen'

14/09/16 om 10:07 - Bijgewerkt om 10:36

In Vilvoorde hebben een aantal Vlaamse en Nederlandse burgemeesters vergaderd over de aanpak van Syriëstrijders en de strijd tegen terreur.

Waarom was Mayeur niet op burgemeesterstop? 'Bonte wist al weken van mijn agendaproblemen'

Yvan Mayeur (PS) © BELGA

In Vilvoorde hebben een aantal Vlaamse en Nederlandse burgemeesters vergaderd over radicalisering, Syriëstrijders en de strijd tegen terreur. De bijeenkomst kwam er op initiatief van de burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (SP.A).

In De Afspraak gaf de burgemeester van Mechelen Bart Somers (Open VLD) tekst en uitleg bij de belangrijkste conclusies van de veiligheidstop.

Opvallende afwezige op de top was volgens Bart Somers de burgemeester van Brussel Yvan Mayeur (PS). Die vond het niet kunnen dat de burgemeester van Rotterdam wel naar een kleine stad als Vilvoorde was afgezakt, maar de burgemeester van Brussel -nauwelijks kilometer verderop- niet.

In De Standaard benadrukt de Mayeur 'dat het geen kwestie van niet willen was'.

'Bonte wist al weken dat ik agendaproblemen had. Een afspraak met het personeel van de fuserende intercommunales in Brussel kon ik niet afzeggen.' Mayeur geeft aan dat zijn korpschef en kabinetchef wel naar Vilvoorde zijn gegaan.

Ook het feit dat Hans Bonte opnieuw hard uithaalt naar Brussel valt niet goed bij Mayeur. 'Ik begrijp werkelijk niet waarom hij zich zo opwindt, behalve dat het altijd de fout van Brussel is. Ik betreur de polemiek. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon was er zelf trouwens evenmin', kaatst Mayeur in De Standaard de bal terug.

(JH)

Onze partners