Waals rijverbod voor zware vrachtwagens opgeheven

20/12/10 om 11:55 - Bijgewerkt om 11:55

Het rijverbod als gevolg van de sneeuw werd maandag omstreeks 13 uur opgeheven.

Het rijverbod voor vrachtwagens van meer dan 7,5 ton op de autowegen en gewestwegen in Wallonië is maandag omstreeks 13 uur opgeheven.

Het rijverbod werd in de loop van zondagnamiddag afgekondigd als gevolg van de hevige sneeuwval. Het zou oorspronkelijk gelden tot maandag 10 uur, maar bleef tot nader order van kracht.

Volgens het crisiscentrum van de Waalse openbare dienst was de reden onder meer dat het zwaar vrachtverkeer in het noordoosten van Frankrijk verboden is en dat de Franse politie aandrong op het behoud van de maatregel in Wallonië.

Maar in de loop van maandag kwam het bericht dat het rijverbod vanaf 13 uur werd opgeheven. Dat geldt echter niet overal. Als gevolg van de sluiting van de Franse en Luxemburgse grenzen voor het vrachtverkeer blijft het verkeersverbod voor vrachtwagens boven de 7,5 ton tot nader order behouden op de E411 en E25 in de richting van het Groothertogdom Luxemburg en van Frankrijk.

Intussen werden in Wallonië de grote middelen ingezet tegen de sneeuw. Maandagmorgen waren er volgens het Waals gewest 550 wagens op de baan om sneeuw te ruimen of zout te strooien.

Lees meer over:

Onze partners