VVJ is scherp voor Pol Van Den Driessche

19/04/12 om 19:01 - Bijgewerkt om 19:01

De Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) "veroordeelt scherp het ontoelaatbare gedrag toegeschreven aan voormalig hoofdredacteur Pol Van Den Driessche.

VVJ is scherp voor Pol Van Den Driessche

© Belga

De Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) "veroordeelt scherp het ontoelaatbare gedrag" tegenover vrouwelijke collega's op de redacties van Het Nieuwsblad en het internetproject Café Belge, toegeschreven aan voormalig hoofdredacteur Pol Van Den Driessche.De journalistenvereniging vraagt Corelio haar klachtenprocedure aan te passen. Net zoals op geen enkele werkvloer of andere plaats, kan er op de redactie van een nieuwsmedium sprake zijn van ongewenste seksuele handelingen, zegt de VVJ. "Dat geldt zo mogelijk nog meer wanneer die handelingen uitgaan van een hiërarchisch meerdere, en intimiteiten overgaan in intimidatie."

Dat er bij de vroegere VUM (nu Corelio) een vertrouwenspersoon was die dergelijke klachten moest behandelen, kon blijkbaar de problemen niet verhinderen, aldus de journalistenvereniging. Die vraagt Corelio dan ook om de klachtenprocedure aan te passen.

Tot slot roept de VVJ slachtoffers van ongewenst seksueel gedrag op, ook op redacties, dit zo snel mogelijk te melden bij bevoegde personen. (Belga/INM)

Onze partners