Voorstel CD&V;: "verlaag btw op pruiken"

Voorstel CD&V;: "verlaag btw op pruiken"

Regeringspartij CD&V; wil de btw op pruiken en haarstukken verlagen van 21 procent naar 6 procent. Reden daarvoor is de hoge kostprijs van pruiken, hoewel ze geen luxeproduct zijn voor bijvoorbeeld kankerpatiënten.

Schauvliege breekt elleboog bij fietsongeval

Schauvliege breekt elleboog bij fietsongeval

Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V;) heeft afgelopen weekend haar elleboog gebroken bij een ongeval met de mountainbike. Net nu collega Bart Tommelein uit het gips is, zit Schauvliege met een plaaster van schouder tot pols.

Waarom het vandaag rommelde bij Groen

Waarom het vandaag rommelde bij Groen

De stemming over 'Samen', de lijst waarmee sp.a en Groen volgend jaar in Antwerpen naar de kiezer willen trekken, liep vandaag niet zo vlot bij Groen. Een kwart van de militanten stemde tegen de lijst, bij sp.a was dat maar een iemand. "Groen heeft eerder deze week te vroeg victorie gekraaid", legt VTM NIEUWS-journalist Jan De Meulemeester uit.

Deur blokkeert Groen-kopman na moeilijke vraag

Deur blokkeert Groen-kopman na moeilijke vraag

Na het congres dat Groen vandaag organiseerde, kwam een trotse Wouter Van Besien aan de verzamelde pers vertellen dat 76 procent van de militanten voor de 'Samen'-lijst heeft gestemd. Wanneer VTM NIEUWS-journalist Jan De Meulemeester daarop een lastige vraag stelde, wou Van Besien de vraag ontwijken. Alleen dacht de automatische deur daar anders over. Die ging namelijk niet open en dus kon Van Besien niets anders als op zijn stappen terugkeren en alsnog antwoorden. Toen de deur een tweede keer weigerde open te gaan, ging Van Besien op zoek naar een nieuwe ingang.

Crombez: samenwerken met PVDA "niet op de agenda"

Crombez: samenwerken met PVDA "niet op de agenda"

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 samenwerken met de PVDA staat voor sp.a "absoluut niet op de agenda". Dat zegt partijvoorzitter John Crombez in de studio van VTM NIEUWS. "De verschillen tussen ons en de PVDA zijn groot", benadrukt Crombez. Op een congres in Antwerpen moeten de leden van sp.a daar vanmiddag over stemmen.

Sp.a trekt in Antwerpen samen met Groen en aantal partijloze Antwerpenaren naar de kiezer, op de lijst 'Samen'. Op die lijst staat de eerste socialist pas op de derde plaats, met Antwerps sp.a-kopstuk Tom Meeuws.

De Wever en Peeters clashen over Antwerpen

De Wever en Peeters clashen over Antwerpen

"Niemand weet eigenlijk waar Peeters voor staat", haalt Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) uit naar Kris Peeters (CD&V;). "Niet waar, we zullen een duidelijk programma hebben", reageert Peeters zelf.

"Antwerpen heeft duidelijke keuze"

"Antwerpen heeft duidelijke keuze"

Dat sp.a en Groen gisteren hun Antwerps kartel - hoewel ze het liever zelf niet zo noemen - hebben voorgesteld, is voor huidig burgemeester Bart De Wever (N-VA) niet per se een slechte zaak. "De Antwerpenaren hebben nu een duidelijke keuze", zegt hij in een interview met VTM NIEUWS. "Ofwel kiezen ze voor het huidige bestuur, ofwel voor het bestuur van het verleden."

Antwerpen voorbode voor federaal?

Antwerpen voorbode voor federaal?

"Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen. Daarom zal de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 ook gezien worden als een voorafname op de verkiezingen van zeven maanden later", legt VTM NIEUWS-journalist Jan De Meulemeester uit. "Wie hier de kiesstrijd wint, heeft een stevige eindje voor in die volgende, belangrijke nationale verkiezingen."

Zij trekken Antwerpse lijst 'Samen'

Zij trekken Antwerpse lijst 'Samen'

Groen en sp.a hebben deze middag hun gezamenlijke lijst voorgesteld voor de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen. De lijst, die 'Samen' zal heten, zal voor een vijfde uit onafhankelijke kandidaten bestaan. Links wil op die manier Bart De Wever volgend jaar uitdagen voor de burgemeesterssjerp in Antwerpen.

Dewinter uit kritiek op Koran voor moskee

Dewinter uit kritiek op Koran voor moskee

Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter heeft een actie gehouden bij de Grote Moskee in Brussel. Maar de politie verbood hem om dat voor de ingang van de Moskee te doen, dat zou te provocerend zijn. Een beetje verder mocht het dan weer wel. Dewinter heeft een aantal pagina's uit de koran gehaald, die volgens hem oproepen tot geweld.

Michel haalt zwaar uit naar stakers

Michel haalt zwaar uit naar stakers

Premier Charles Michel (MR) heeft in zijn State of the Union zwaar uitgehaald naar de socialistische overheidsvakbond ACOD, die vandaag staakt. "We accepteren niet meer dat studenten en werknemers gegijzeld worden door stakingen. We zullen de minimumdienst concretiseren", zegt Michel.

"Typische beleidsverklaring, geen nieuwe elementen"

"Typische beleidsverklaring, geen nieuwe elementen"

Jobs jobs jobs, daar draaide het vooral om in de beleidsverklaring van premier Charles Michel (MR) en dat is natuurlijk niets nieuws, zegt ook politiek journalist Jan De Meulemeester. "Dat zat ook al in het Zomerakkoord. Maar we blijven wel met vragen zitten. Zo is er nog steeds geen duidelijkheid over de effectentaks of de pensioenen", zegt hij. "Dat is voer voor de komende maanden."

Tommelein wil sjerp in Oostende (tot 2030)

Tommelein wil sjerp in Oostende (tot 2030)

Bart Tommelein (Open Vld) gaat vol de strijd aan met Johan Vande Lanotte voor de post van burgemeester in Oostende. En hij is van plan om meteen twee termijnen te zetelen: "Ik focus op de lange termijn, ik heb ook al een werkgroep die werkt aan de plannen voor Oostende 2030", aldus Tommelein in een gesprek met VTM NIEUWS. Het is geen geheim dat Tommelein de burgemeestersjerp van de kuststad ambieert, maar de campagne lijkt nu wel echt los te barsten. Tommelein lost alvast het eerste schot: "Ik zie dat er vooral naar 2018 gekeken wordt, omwille van het postje. Daar gaat het mij niet over.

Dit was het voorzittersdebat in 60 seconden

Dit was het voorzittersdebat in 60 seconden

De Vlaamse partijvoorzitters gingen gisterenavond rechtstreeks met elkaar in debat, gemodereerd door VTM NIEUWS-journalist Jan De Meulemeester. Het ging er vaak hard aan toe en ironisch genoeg vielen de zwaarste woorden als het ging over het gepolariseerde taalgebruik.

Beke sneert naar N-VA over vluchtelingen

Beke sneert naar N-VA over vluchtelingen

Vluchtelingen moeten onze regels respecteren, maar ze moeten ook met respect behandeld worden. Dat heeft CD&V-voorzitter; Wouter Beke tijdens het openingscollege van professor Carl Devos aan de Universiteit Gent gezegd. Daarmee geeft hij een duidelijke steek naar coalitiepartner N-VA.

N-VA krijgt klappen in peiling Antwerpen

N-VA krijgt klappen in peiling Antwerpen

Als het vandaag gemeenteraadsverkiezingen zouden zijn in Antwerpen, zou de N-VA van burgemeester Bart De Wever fors stemmen verliezen. Dat blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau Ipsos in opdracht van Gazet van Antwerpen bij 800 kiesgerechtigden in Antwerpen. N-VA blijft wel de grootste partij met 26,1 procent maar ze verliezen 11,6 procentpunten in vergelijking met de gemeenteraadsverkiezingen van 2012. Groen volgt N-VA op de hielen met 24,2 procent van de stemmen, een verdrievoudiging van hun resultaat in 2012.

Dan toch akkoord over effectentaks

Dan toch akkoord over effectentaks

Premier Michel en zijn topministers hebben vanmiddag na uren vergaderen een akkoord bereikt over de effectentaks - een taks op rekeningen waarmee je aandelen verhandelt. Die was in de zomer aangekondigd, maar sindsdien bleven CD&V; en N-VA ruziemaken over die taks - waar hij precies op sloeg, en wie hem zou moeten betalen. Dat zou nu allemaal zijn uitgeklaard.

Klopt de rekening over energieheffing?

Klopt de rekening over energieheffing?

Zal Vlaanderen de doelstellingen voor hernieuwbare energie voor 2020 halen en klopt de bijhorende rekening van minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld)? Oppositiepartij Groen en onafhankelijk parlementslid Hermes Sanctorum zijn ervan overtuigd dat de rekening van Tommelein "niet klopt". De Open Vld-minister spreekt dat tegen. "De rekening klopt", zo herhaalde hij meermaals.

"Bourgeois bracht goednieuwsshow"

"Bourgeois bracht goednieuwsshow"

Een "goednieuwsshow". Zo bestempelen oppositiepartijen sp.a, Groen en Vlaams Belang de Septemberverklaring van de Vlaamse regering. De oppositie verwijt minister-president Geert Bourgeois (N-VA) dat hij de zaken overdreven rooskleurig voorstelt. Ook wat de vervanger van de Turteltaks betreft, blijft de oppositie sceptisch.