Gent trekt naar Raad van State tegen Homans

Gent trekt naar Raad van State tegen Homans

Het Gentse bestuur trekt naar de Raad van State om de vernietiging van 508 ambtenarenbenoemingen door Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) aan te vechten. Dat zegt schepen Martine De Regge (sp.a) aan VTM NIEUWS. De beslissing moet nog wel formeel worden goedgekeurd op het schepencollege.

Homans schrapt 508 benoemingen in Gent

Homans schrapt 508 benoemingen in Gent

508 contractuelen die recent tot statutaire ambtenaren zijn benoemd in de stad Gent zien hun benoemingen vernietigd door Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA). Dat schrijft Het Laatste Nieuws. "Gent heeft de wetten niet nageleefd", klinkt het.

Vakbonden niet blij met zomerakkoord

Vakbonden niet blij met zomerakkoord

De vakbonden zijn niet opgezet met het zogenaamde 'zomerakkoord' dat de regering-Michel vanmiddag heeft voorgesteld. Het ACV overweegt zelfs acties. "Sommige maatregelen zijn in strijd met regeerakkoord", klinkt het bij de vakbond. Financiële experts snappen niet waarom sociale partners geen genoegen nemen met dit akkoord.

Regering bereikt dan toch akkoord

Regering bereikt dan toch akkoord

Het kernkabinet van de federale regering heeft vannacht eindelijk een akkoord bereikt over een nieuwe begroting en voert daarbij ook heel wat sociaal-economische maatregelen door. Voor de kmo's komt er een tarief in de vennootschapsbelasting dat op termijn daalt naar twintig procent. Daarnaast komt ook de intussen beruchte effectenrekening er.

Regering gaat naar TML na zomerakkoord

Regering gaat naar TML na zomerakkoord

Nu premier Charles Michel (MR) en zijn regering hun zomerakkoord hebben voorgesteld, kunnen ze op vakantie vertrekken. En dat willen ze alvast goed inzetten, want ... premier Michel nodigt zijn ploeg uit om vrijdagavond naar dancefestival Tomorrowland te gaan.

De Wever in clinch met journalist De Standaard

De Wever in clinch met journalist De Standaard

N-VA-voorzitter Bart De Wever haalt uit naar de krant De Standaard en journalist Bart Brinckman, na een kritisch stuk in de krant. De Wever spreekt over "de voormalige kwaliteitskrant" en volgens de partijvoorzitter voert Brinckman "een persoonlijke vendetta" tegen hem.

"Slechts 2 jaar om stempel te drukken"

"Slechts 2 jaar om stempel te drukken"

"De Waalse partijen MR en cdH hebben slechts twee jaar de tijd om hun stempel te drukken om dat PS-beleid om te keren", zegt VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez. "Dat is tijd genoeg om wat dingen te veranderen", klinkt het bij de partijen.

"Moet overtuigend zijn voor Brussel"

"Moet overtuigend zijn voor Brussel"

"De Waalse partijen MR en cdH hopen dat wat ze hier voorleggen van goed bestuur overtuigend genoeg kan overkomen om Ecolo of Défi te overtuigen voor de Brusselse regering", legt VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez uit.

MR en cdH akkoord over Waalse regering

MR en cdH akkoord over Waalse regering

De Waalse partijen MR en cdH hebben een akkoord bereikt over een nieuwe Waalse regering. Dat lieten de voorzitters van beide partijen weten op Twitter. Het zal de eerste keer in bijna dertig jaar zijn dat de PS de macht verliest in Wallonië. Al zouden twee baby's nog wel roet in het eten kunnen strooien.

Vanaf 500.000 of 1 miljoen?

Vanaf 500.000 of 1 miljoen?

Bij Open Vld willen ze enkel dat superrijken getroffen zullen worden. Vanaf 1 miljoen euro, klinkt het daar, maar de andere partijen zouden dat een effectenrekening al vanaf 500.000 euro willen belasten. Dat legt VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez uit.

Daarnaast is er nog altijd geen akkoord over de begroting. Er is nog nood aan 1 miljard euro, haalt de regering die bij de mensen of zal er zelf bespaard worden? Ander voorstel 500.000 euro

Krijgen we vandaag begrotingsakkoord?

Krijgen we vandaag begrotingsakkoord?

Het begrotingsoverleg legt de afgelopen dagen de wonden in de federale regering opnieuw bloot. Er ontstond onenigheid tussen CD&V; en N-VA over een belasting op effectenrekeningen.

De premier is vanmorgen herbegonnen met zijn individuele gesprekken. Zo sprak hij al met ministers Jan Jambon en Johan Van Overtveldt van N-VA. Daarna kwamen ministers Koen Geens en Kris Peeters.

VTM NIEUWS verneemt dat alle partijen deze namiddag aan tafel schuiven om toch een akkoord te bekomen. Of dat zal lukken, blijft zeer de vraag.

Overleg belangrijker dan dit akkefietje

Overleg belangrijker dan dit akkefietje

Het begrotingsoverleg is veel belangrijk dan een akkefietjes tussen de burgemeester van Antwerpen en de minister van Financiën. Dat zegt minister van Financiën Koen Geens (CD&V;) aan VTM NIEUWS. De heisa tussen De Wever en Koen Geens zal dus niet worden meegenomen naar Hertoginnedal. Of er vandaag een akkoord komt wil Geens niet gezegd hebben, maar hij is hoopvol.

Crombez: "Slechte peiling komt hard aan"

Crombez: "Slechte peiling komt hard aan"

Sp.a-voorzitter John Crombez heeft in VTM NIEUWS voor het eerst gereageerd op de recente slechte peiling, waarin de partij onder de tien procent zakte. "Zelfs al is het maar een peiling, zoiets komt zeer hard binnen. Punt.", zegt hij in VTM NIEUWS.

Ook de Vlaamse socialisten ondervinden duidelijk negatieve effecten van de schandalen in Brussel en Franstalig België. "Het is wrang, want wij zijn begonnen met politieke ethiek en regels lang voor die schandalen", zegt Crombez.

Close legt eed af als burgemeester

Close legt eed af als burgemeester

Philippe Close heeft vanmiddag officieel de eed afgelegd als burgemeester van Brussel. Close volgt Yvan Mayeur op, die na het Samusocialschandaal ontslag nam.

Geens: "Onwaarschijnlijk, maar niet mijn beslissing"

Geens: "Onwaarschijnlijk, maar niet mijn beslissing"

Volgens minister van Justitie Koen Geens (CD&V;) is het onwaarschijnlijk dat Dutroux in 2021 vrijkomt. "Het is niet mijn beslissing, maar een rechterlijke beslissing. Veel mensen zullen een mogelijke vrijlating niet begrijpen en ik denk dat de rechters daar wel rekening mee zullen houden."

Mayeur: "Kritiek is overdreven"

Mayeur: "Kritiek is overdreven"

De voormalige PS-burgemeester van Brussel en bestuurslid van Samusocial, Yvan Mayeur, is vandaag door een onderzoekscommissie van het Brusselse parlement ondervraagd. Die moet aan het licht brengen of Mayeur geld van de daklozenorganisatie heeft misbruikt.