VRT wil een derde tv-kanaal

30/09/10 om 09:20 - Bijgewerkt om 09:20

Nu moeten Canvas, Ketnet en Sporza het tweede VRT-kanaal delen. En dat leidt tot grote frustratie, onder meer omdat de kinderen op Ketnet vaak gegijzeld worden door de rechtstreekse sportverslaggeving.

VRT wil een derde tv-kanaal

In het najaar gaan de onderhandelingen over de nieuwe beheersovereenkomst 2012-2016 voor de VRT van start. Daarvoor zijn ze aan de Reyerslaan al enkele krijtlijnen aan het uittekenen. Zo blijft het lineaire aanbod voor radio en televisie de absolute prioriteit. Dat geloof in het lineaire aanbod blijkt ook uit het pleidooi voor een derde tv-kanaal, bericht De Standaard donderdag.

Nu moeten Canvas, Ketnet en Sporza het tweede VRT-kanaal delen. En dat leidt tot grote frustratie, onder meer omdat de kinderen op Ketnet vaak gegijzeld worden door de rechtstreekse sportverslaggeving. Door de splitsing zou ook Canvas meer ruimte krijgen om zijn generalistische opdracht uit te voeren.

Zo'n derde kanaal zal er niet zonder slag of stoot komen, aldus De Standaard. De lancering van Sporza als tijdelijk derde kanaal om in 2004 de 'moeder aller sportzomers' te verslaan, zette destijds het

hele Vlaamse medialandschap in rep en roer. En het is ook de vraag hoe een derde kanaal verzoend kan worden met de krappere budgetten van de omroep.

Lees meer over:

Onze partners