VRT: 'We respecteren de beheersovereenkomst'

18/01/13 om 20:08 - Bijgewerkt om 20:08

De openbare omroep is bereid om te luisteren naar Mediaminister Lieten. Zij vindt het niet kunnen dat VRT het zendschema van één overhoop haalt om het WK veldrijden te programmeren.

Ingrid Lieten, Vlaams minister van Media (sp.a) is naar eigen zeggen "niet gelukkig" met de beslissing van de openbare omroep om het programmaschema van één te herschikken naar aanleiding van het WK veldrijden.

"Het kan niet de bedoeling zijn dat de reguliere programmering moet wijken voor een dergelijk en eenmalig evenement, terwijl dit zonder grote problemen kan worden uitgezonden op het derde net, 'OP12'", stelt de minister.

Volgens de VRT is er geen probleem en komen ze zeker de beheersovereenkomst na, waarin duidelijke afspraken vermeld staan over de zenders. Minister Lieten was vorig jaar een vurig pleitbezorger van een derde net, onder meer omdat zo de reguliere programmatie niet meer zou moeten wijken voor de uitzending van sportevenementen.

"Gewone programmering wijkt niet"

Eén blijft intussen beweren dat er geen probleem is met de uitzending van het WK op het eerste net. "Dergelijk sportevenement met een brede maatschappelijke betrokkenheid, maar vorig jaar anderhalf miljoen Vlamingen naar keken, kan in primetime en op het brede net één."

Het derde net, 'OP12' richt zich tot specifiekere doelgroepen in de samenleving. Bovendien, zo stelt de VRT, wordt de reguliere programmering niet onderbroken. De uitzending was al geruime tijd voorgesteld in de programmering en de startdatum van een nieuw programma 'Het Perfecte Koppel' werd daarop afgestemd. (EA)

Onze partners