'VRT verlengt exclusiviteitscontract met Woestijnvis niet'

09/07/10 om 14:44 - Bijgewerkt om 14:44

De openbare omroep zou niet van plan zijn om in de toekomst nog dergelijke contracten met productiehuizen af te sluiten.

De VRT gaat haar exclusiviteitscontract met Woestijnvis niet verlengen. Dat schrijft De Morgen vrijdag. De openbare omroep zou niet van plan zijn om in de toekomst nog dergelijke contracten met productiehuizen af te sluiten.

Het exclusiviteitscontract met Woestijnvis loopt midden volgend jaar af. Volgens De Morgen zal het niet worden verlengd. Toch betekent dat niet dat Woestijnvis niet meer voor de VRT zal werken.

De onderhandelingen over een nieuwe en voor de openbare omroep goedkopere overeenkomst moeten daar volgens de krant uitsluitsel over geven.

Het contract met Woestijnvis zou voor de openbare omroep te duur zijn geworden. De VRT betaalt Woestijnvis naast de programma's immers extra premies in ruil voor de afspraak dat het productiehuis niet voor andere zenders kan werken.

En dat zou niet meer haalbaar zijn voor de omroep,die volgend jaar 65 miljoen euro moet besparen en ook de jaren daarna nog een inspanning zal moeten leveren om geen verlies te maken.

Lees meer over:

Onze partners