VRT mag weer binnen op proces Ronald Janssen

03/10/11 om 10:49 - Bijgewerkt om 10:49

Na de rel die de VRT ontketende door foto's uit het dossier te tonen, mogen de journalisten van de openbare omroep het proces Ronald Janssen opnieuw bijwonen.

VRT mag weer binnen op proces Ronald Janssen

© Belga

De journalisten van de VRT-televisie Machteld Libert en Caroline Van den Berghe, en van de internetredactie mogen de assisenzaal in Tongeren opnieuw binnen. Assisenvoorzitter Michel Jordens had vorige week donderdag en vrijdag de accreditaties van de journalisten ingetrokken, omdat in het journaal foto's waren verschenen van de huiszoeking bij Janssen.

Zondag besliste de VRT geen foto's meer te tonen tijdens het proces Ronald Janssen uit respect voor de nabestaanden en om de sereniteit van het proces te bewaren.

In tegenstelling tot voorgaande dagen onthield meester Pieter Helsen zich maandagmorgen van bij de start van het proces van commentaar.

De eerste getuige is de Leuvense onderzoeksrechter Kristof Van Impe, die op zondag 28 april 2007 op de hoogte werd gebracht van de onrustwekkende verdwijning van Annick Van Uytsel. Op 3 mei kwam het lichaam van Annick bovendrijven in het Albertkanaal in Lummen en veranderde het onderzoek van een onrustwekkende verdwijning naar moord. (Belga/EE)

Onze partners