VRT heeft veiligheidsprocedures aangescherpt om hacking te voorkomen

09/04/15 om 16:32 - Bijgewerkt om 16:32

Bij de VRT werden de veiligheidsprocedures de voorbije maanden reeds aangescherpt gezien de recente actualiteit. Op die manier moet een computerkraak als bij TV5 Monde voorkomen worden.

VRT heeft veiligheidsprocedures aangescherpt om hacking te voorkomen

© Belga

De veiligheidsprocedures bij de VRT zijn de voorbije maanden al aangescherpt in het licht van de recente actualiteit, zo heeft VRT-woordvoerder Hans Van Goethem aan Belga geantwoord op de vraag of de VRT extra maatregelen neemt om een computerkraak zoals bij TV5Monde te voorkomen.

Black-out

De woordvoerder voegde eraan toe dat de procedures overigens ook al aangepast werden om het risico op een black-out te voorkomen bij een eventueel stroomtekort in de winter. "Het is de taak van de openbare omroep om de continuïteit en integriteit van de dienstverlening alsook de veiligheid van onze medewerkers te garanderen", aldus Van Goethem.

Geen details

Bij Medialaan, het mediabedrijf dat onder meer de commerciële zender VTM onder zijn vleugels heeft, werd gezegd dat "we natuurlijk bepaalde veiligheidsmaatregelen hebben. Maar aangezien het juist over veiligheid gaat, kunnen we daar geen verdere details over geven." (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners