VRT: 'Canvas krijgt géén nieuwe naam'

22/04/12 om 07:47 - Bijgewerkt om 07:47

De openbare omroep VRT ontkent dat Canvas na de ontkoppeling van Ketnet en Canvas een nieuwe naam krijgt.

VRT: 'Canvas krijgt géén nieuwe naam'

© Belga

Recent raakten al de details bekend over het nieuwe Ketnet, dat vanaf 1 mei op een nieuw, derde kanaal jeugdprogramma's zal uitzenden van 6 uur tot 20 uur. Wat er met Canvas ging gebeuren, bleef tot nog toe geheim.

In een interview met De Zondag zegt voorzitter Luc Van den Brande dat het tweede net een nieuwe naam krijgt, maar dat wordt nu ontkend door de woordvoerder van de openbare omroep.

Duiding, sport en evenementen
De VRT geeft donderdag een persconferentie over de programmatie van het tweede net.

Nog in De Zondag zei Van den Brande dat er op het tweede net alvast meer ruimte komt voor duiding, sport en evenementen. Er zouden ook specifieke programma's komen voor doelgroepen, zoals bijvoorbeeld de anderstaligen in ons land. "De VRT moet als grootste cultuurinstituut van Vlaanderen op een eerlijke manier aangeven wat er in Vlaanderen leeft," aldus de VRT-voorzitter.

Nieuw VT4

De komst van een nieuw VT4 dit najaar zorgt voor een omwenteling in het televisielandschap, maar de VRT-voorzitter is niet bevreesd. Van den Brande: "Ik zie de toekomst positief tegemoet. Er zullen ongetwijfeld nieuwe kansen komen voor andere productiehuizen. Ik pleit voor de oprichting van een 'talent academy' binnen de VRT".

De beslissing over een nieuw gebouw of verhuis voor de VRT zou normaal op 30 juni vallen, of iets later. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners