Vrouw schuldig aan moord op pasgeboren zoon

17/06/10 om 17:51 - Bijgewerkt om 17:51

Het lijkje werd gevonden in een vuilniszak. De vrouw riskeert een levenslange gevangenisstraf.

De jury van het Gentse assisenhof heeft de 45-jarige Violetta Van de Geuchte uit Maldegem donderdagavond schuldig bevonden aan kindermoord op haar pasgeboren zoon. Ze riskeert levenslang. Vrijdag wordt gepleit over de strafmaat.

De 45-jarige Van de Geuchte stond terecht wegens moord op haar zoontje op 29 maart 2005. Het lijkje van de baby werd op 30 maart 2005 in Maldegem in een vuilniszak gevonden.

Het jongetje had nog een vijftal minuten na de bevalling geleefd en stierf door dooddrukking, smoring en slagen op het hoofd. De vrouw bleef steeds volhouden dat ze zich niets meer van de zwangerschap en van de feiten kon herinneren.

Hypnose

Tot haar advocaten in de loop van het proces verklaarden dat de vrouw zich toch herinnert dat ze het kind ter wereld bracht. Dat zou gebeurd zijn door een hypnosesessie. Maar volgens de moeder van Van de Geuchte herinnerde ze zich dat voordien ook al.

De gerechtspsychiaters kwamen tot de bevinding dat het geheugenverlies van Van de Geuchte geveinsd was. Volgens hen ging het niet om een geval van zwangerschapsontkenning.

Ook de jury van het Gentse assisenhof kwam donderdag tot het besluit dat Van de Geuchte het geheugenverlies heeft geveinsd.

Volgens de jury is de vrouw clandestien bevallen tijdens een langere verlofperiode en besliste ze om zich in alle discretie van haar baby te ontdoen.

Onze partners