Vrijspraak in proces Blokkendoos: ouders gaan niet in cassatie

© BELGA

De ouders van vijf kleuters hebben beslist om geen cassatieberoep aan te tekenen tegen de beslissing van de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling om juf Magalie van De Blokkendoos buiten vervolging te stellen voor verondersteld kindermisbruik.

Ouders hadden de jonge juf beschuldigd van misbruik van enkele kleuters, en zij was op non-actief gesteld. De rechtbank stelde haar buiten vervolging.

“Mijn cliënten hebben beslist om het arrest niet aan te vechten. Juf Magalie heeft publiekelijk gezegd dat zij denkt dat de kinderen misbruikt zijn – alleen niet door haar – en ook het hof stelt in het arrest dat er seksueel grensoverschrijdend gedrag bij de kinderen werd vastgesteld. Die erkenning dat er wel degelijk iets aan de hand was, is voor mijn cliënten heel belangrijk”, zegt advocaat Abderrahim Lahlali.

‘Geen rechtsmisbruik’

“Maar misschien nog wel de belangrijkste reden waarom ze geen cassatieberoep aantekenen, is het feit dat het hof geoordeeld heeft dat er geen sprake is van rechtsmisbruik. De ouders hebben correct en zorgvuldig gehandeld door het indienen van hun klacht. Er kan hen niets kwalijk worden genomen en daarom werd de vraag tot schadevergoeding van juf Magalie ook afgewezen. Als ze nog toekomstige procedures tegen mijn cliënten wil aanspannen, heeft ze geen poot meer om op te staan”, zegt Lahlali.

Hij treedt voor twee ouderparen op, maar ook de andere ouders hebben om dezelfde redenen beslist om het arrest niet aan te vechten bij het Hof van Cassatie.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content