Vrijdagochtend opnieuw gladde wegen

14/03/13 om 20:21 - Bijgewerkt om 20:21

Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waarschuwt voor gladde wegen. Ook het Thalys-verkeer zal vrijdag opnieuw problemen ondervinden.

Vrijdagochtend opnieuw gladde wegen

© Thinkstock

Voor donderdagnacht en vrijdagochtend wordt opnieuw (smeltende) sneeuw en regen voorspeld. In combinatie met de vriestemperaturen aan de grond kan deze neerslag aanvriezen en zo gladheid op de weg veroorzaken. Dat laat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) weten.

Ze voegen eraan toe dat de strooidiensten preventief zullen strooien en de weersvoorspellingen en situatie op de weg nauwlettend in de gaten zullen houden. "Indien nodig rijden ze opnieuw uit om bijkomend te strooien en/of te ruimen."

Samen met AWV vragen het Vlaams Verkeerscentrum en de federale Wegpolitie weggebruikers om aandachtig te zijn voor mogelijke gladheid en hun rijgedrag aan de situatie op de weg aan te passen.

Thalys-verkeer blijft verstoord
Er zullen ook vrijdag ook nog problemen zijn op het volledige Thalys-netwerk vanwege de moeilijke weersomstandigheden. Een aantal treinen zal niet kunnen uitrijden en er worden vertragingen verwacht, aldus de hogesnelheidstreindienst.

Alle Thalys tickets geldig op 15 maart zijn omruilbaar naar een latere datum volgens beschikbaarheid van de plaatsen of terugbetaalbaar bij het initiële verkooppunt, indien de trein is afgeschaft en de reiziger daarom verkiest om de reis te annuleren.

Thalys raadt de reizigers aan om de website www.thalys.com te raadplegen voor meer informatie. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners