Vrijdag staking bij B Logistics

21/09/12 om 01:49 - Bijgewerkt om 01:49

De Franstalige spoorbonden willen vrijdag staken bij vachtvervoerder B Logistics. Dat kan ook tot vertragingen leiden voor passagierstreinen.

De Franstalige socialistische (CGSP-Cheminots) en christelijke (CSC Transcom) spoorbonden hebben de werknemers van NMBS-vrachtdochter B Logistics opgeroepen om morgen/vrijdag het werk voor 24 uur neer te leggen vanaf 06.00 uur 's ochtends.

Banenverlies

"De werknemers klagen over hun loon- en arbeidsvoorwaarden die bij de laagste op de markt zijn", zegt Serge Piteljon van CGSP-Cheminots. "De sector van het vrachtvervoer per spoor doet het erg slecht en de inspanningen van de werknemers blijken er niet voor te zorgen dat B Logistics een groter marktaandeel kan verwerven."

Volgens de vakbondsman vrezen de werknemers dan ook banenverlies. "De onderhandelingen met de directie hebben niets concreets opgeleverd", aldus Piteljon.

Passagiers

Gevolgen van de staking op het passagiersvervoer zijn volgens de vakbondsman niet uit te sluiten, ook al wordt de treinreiziger volgens hem niet geviseerd. (Belga/TV)

Onze partners