Vrees voor meer ontslagen bij ACW door wegvallen inkomsten

08/03/13 om 15:33 - Bijgewerkt om 15:33

Volgens LBC-secretaris Jeroen Vandamme staat het zo goed als vast dat bij ACW extra ontslagen op komst zijn, als gevolg van de inkomsten die de christelijke arbeidersbeweging ziet wegvallen.

Vrees voor meer ontslagen bij ACW door wegvallen inkomsten

© Belga

Volgens LBC-secretaris Jeroen Vandamme staat het zo goed als vast dat er extra ontslagen op komst zijn, als gevolg van de inkomsten die de christelijke arbeidersbeweging ziet wegvallen.

Door de Arco-vereffening verloor ACW al veel van zijn reserves. Vorige week moest de beweging ook na druk afzien van het gebruik van de notionele intrestaftrek. Gisteren raakte bekend dat de koepel ook zijn commerciële overeenkomst met Belfius opzegt. In november kondigde ACW al een herstructurering aan. Van de zowat 200 werknemers vloeien zowat 50 mensen af.

Door de nieuwe problemen 'staat zo goed als vast' dat er nog banen zullen verdwijnen, aldus legt LBC-secretaris Jeroen Vandamme. 'Personeelskosten zijn de grootste uitgave van het ACW. Daar zijn nu nog minder middelen voor dan eerst van uitgegaan.' Hoeveel banen nog zullen verdwijnen, is onduidelijk. 'We kregen het signaal dat er niet hals over kop zal worden beslist. Eerst wordt de lopende herstructurering afgewacht'.

Bij het personeel is er alvast grote onzekerheid, zegt Vandamme. 'Maar ze zijn ook kwaad, omdat de beweging waar ze voor werken continu in diskrediet wordt gebracht'. Het vertrouwen in de top van het ACW blijft bestaan, verzekert Vandamme. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners