'Vraag ons niet om te vergeven' (Gino en Carine Russo)

09/09/12 om 09:23 - Bijgewerkt om 09:23

Gino en Carine Russo, ouders van het vermoorde meisje Melissa, laten in de krant Le Soir optekenen dat de vrijlating van Michelle Martin een 'provocatie' is.

'Vraag ons niet om te vergeven' (Gino en Carine Russo)

© Belga

Gino en Carine Russo, ouders van het vermoorde meisje Melissa, zien de beslissing van de voorwaardelijke vrijlating van Martin als 'een provocatie'. In de krant Le Soir blikken ze in een interview terug op de recente gebeurtenissen.

Volgens de ouders hadden de magistraten die beslist hebben over de voorwaardelijke vrijlating van Martin wel degelijk een keuze. "Ik geloof niet in het idee dat justitie in alle objectiviteit een beslissing heeft genomen. Deze beslissing is pure provocatie. En bovendien komt die provocatie op een goed moment. De verkiezingen staan voor de deur", aldus Gino Russo. De mama van Melissa valt haar man bij en meent dat deze hele zaak een "politieke speelbal" geworden is. "Onze zaak wordt gereduceerd tot een oorlog tussen politiek en gerecht."

Gino en Carine Russo willen niet terecht komen in die machtsstrijd tussen justitie en politiek en zijn een manifestatie dan ook niet genegen. "Het dossier van onze dochter mag niet veralgemeend worden", stellen ze. "Het hele systeem zal al fout in elkaar van bij het begin. Logischerwijze is alles wat daaruit volgt slecht. Wij zijn er de mensen niet naar om alles wat fout is of al was te gaan hervormen enkel en alleen op basis van onze zaak en onze ervaringen. Je moet ergens het overzicht bewaren en alles binnen een context kunnen zien. Je moet alles in verhouding kunnen zien."

In het interview zeggen de ouders nog dat hun niet moet worden gevraagd om te vergeven. Ze voegen er ook aan toe dat het volgens hen niet nuttig zou zijn geweest om gehoord te worden over de voorwaardelijke vrijlating van Martin. "Dat zou onze frustratie niet hebben weggenomen." (Belga/INM)

Onze partners