Voortbestaan Sinksenfoor op Antwerpse Zuid onzeker

05/02/13 om 14:19 - Bijgewerkt om 14:19

Het voortbestaan van de Sinksenfoor op de huidige locatie, de Gedempte Zuiderdokken, is erg onzeker. De Raad van State schorste de vergunning.

Voortbestaan Sinksenfoor op Antwerpse Zuid onzeker

© Belga

Zoals het er nu naar uitziet, zal de Sinksenfoor, de jaarlijkse grote kermis in Antwerpen in de Pinksterperiode, niet doorgaan op de huidige locatie.

Volgens de Raad van State is het gebied tussen de Vlaamsekaai en de Waalsekaai parkgebied, en mogen er dus geen evenementen doorgaan. Bovendien ontbreekt het de stadsdiensten aan een correcte vergunning om de kermis daar te laten doorgaan.

Verschillende buurtbewoners uit het Antwerpse Zuid zijn tevreden met de beslissing van de Raad van State. Zij hadden een klacht ingediend wegens geluidsoverlast en halen nu dus hun slag thuis.

Hullen in stilzwijgen

Op het kabinet van burgemeester Bart De Wever wordt voorlopig geen commentaar gegeven. "Morgen zitten we met het stadsbestuur samen om de zaak te bespreken en indien nodig een alternatief uit te werken", zegt Philippe Beinaerts, woordvoerder van De Wever. Over mogelijke andere locaties voor het evenement hult het kabinet van de burgemeester zich nog even in stilzwijgen.

Vorig jaar was de komst van de kermis ook al uiterst onzeker, door een klacht van buurtbewoners. Enkele weken voordat de foor zou neerstrijken op de Gedempte Zuiderdokken, werd toch beslist dat het mocht doorgaan. (EA)

Onze partners